Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κασσάνδρα μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία -ΦΩΤΟ-

Την καταγραφή των ζημιών με τη σύνταξη των απαραίτητων τεχνικών εκθέσεων συνεχίζουν οι υπηρεσίες του δήμου Κασσάνδρας, που επλήγη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Bettina».

Οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 10 μποφόρ έβγαλαν τα κύματα στη στεριά σε ύψος 12 μέτρων, καλύπτοντας δρόμους και πεζόδρομους. Οι ζημιές εκτείνονται σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου, καθιστώντας αναγκαίες τις παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση των δημοτών.

Η δήμαρχος, Αναστασία Χαλκιά ανέφερε: «Ζητήσαμε ήδη από την πολιτεία να μας στηρίξει με την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να υπάρξουν τα απαραίτητα κονδύλια που θα μας βοηθήσουν στην αποκατάσταση των καταστροφών.  Ευελπιστούμε ότι το αίτημά μας θα τύχει άμεσης ανταπόκρισης από τα αρμόδια Υπουργεία. Ευχαριστούμε την πολιτική προστασία του νομού και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη παρέμβαση από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας».

Η επικεφαλής της παράταξης "Κασσάνδρα Μπροστά", Μαρία Παπαδημητρίου σχολίασε:

"Το λέγαμε προεκλογικά και το τονίζαμε σε κάθε ομιλία μας πως η Κασσάνδρα μας χρειάζεται σοβαρή υποδομή.
Έργα στιβαρά και ανθεκτικά και όχι πασαλείματα.
Η φύση χτες απέδειξε τη δύναμή της με τον πλέον χειρότερο τρόπο.
Ωστόσο, σήμερα, η Κασσάνδρα βρίσκεται μπροστά σε μία πραγματική ευκαιρία: να συμφωνήσουμε όλοι πως χρειάζεται να κατασκεύασουμε έργα σύγχρονα και ανθεκτικά που να αρμόζουν σε έναν τόσο δημοφιλή τουριστικό προορισμό και να τον προστατεύουν.
Μιλούσαμε για άμμοκράτες.
Μιλούσαμε για αναπλάσεις.
Η χθεσινή καταστροφή είναι μια ευκαιρία να στηρίξουμε έναν τέτοιο σχεδιασμό και να βάλουμε πλάτη για να υλοποιηθεί.
Η Πολιτεία οφείλει να ακούσει τη φωνή μας που ζητεί την κήρυξη της Κασσάνδρας σε έκτακτη ανάγκη.
Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα των άμεσων χρηματοδοτήσεων για κατασκευή έργων και υποδομών.
Η αιγιαλίτιδα ζώνη της Κασσάνδρας πρέπει να προστατευθεί, να αναβαθμισθεί, να θωρακιστεί και να αναπτυχθεί τώρα.
Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο.
Δεν υπάρχει χρόνος και περιθώριο για άλλες αστοχίες.
Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για ολιγωρία καθώς σε λίγους μήνες θα υποδεχθούμε και πάλι τους χιλιάδες επισκέπτες μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.
Η παράταξη μας "Κασσάνδρα Μπροστά" πρέσβευε και πρεσβέυει την Κοινή Λογική και στέκεται αρωγός στον δημότη.
Αυτό σημαίνει ότι θα στηρίξουμε με δύναμη τη σωστή ανάπτυξη της Κασσάνδρας. Με προτάσεις για σύχρονα έργα, με έλεγχο των κατασκευαστικών εργασιών και των αντίστοιχων συμβάσεων και με το σκεπτικό που λέει πως ήρθε η ώρα να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζονται και κατασκευάζονται τα έργα σ'αυτόν τον τόπο."

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα