Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Παραιτήθηκε από τη θέση Αντιδημάρχου Πολυγύρου ο Δημ. Ζαγγίλας

Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου Δ.Ε. Πολυγύρου ο Δημήτρης Ζαγγίλας με επιστολή που απέστειλε στο δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο.

Ο κ. Ζαγγίλας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τον τελευταίο καιρό δεν έχει καμία συμμετοχή ως αντιδήμαρχος στο κέντρο λήψης των αποφάσεων του Δήμου Πολυγύρου και μαθαίνει ακόμα και για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μου ότι συντελούνται χωρίς να έχει ο ίδιος καμία ανάμειξη!

Η διαφοροποίηση του κ. Ζαγγίλα από την παράταξη Ζωγράφου δημιουργεί ρήγμα στις σχέσεις των δύο, ενώ το πολιτικό παρασκήνιο στην πρωτεύουσα του νομού θέλει τον πρώην συνεργάτη του δημάρχου να κατέρχεται με δικό του συνδυασμό στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ή τουλάχιστον να διερευνά το κλίμα...

Η ανακοίνωση του Δημ. Ζαγγίλα

"Κύριε Δήμαρχε,

Η αυτοδιοικητική πορεία μου είναι γνωστή σε εσάς και στους συνδημότες μας από θέσεις ευθύνης που μου εμπιστευθήκατε εσείς όπως και οι προκάτοχοί σας.
Από το έτος 2010 πορευθήκαμε μαζί στον καθημερινό και δύσκολο αγώνα να κάνουμε το Δήμο Πολυγύρου καλύτερο, σύγχρονο και λειτουργικό. H προσπάθεια μας αυτή αγκαλιάσθηκε και επιβραβεύθηκε από τους συμπολίτες μας που στη συντριπτική τους πλειοψηφία μας εμπιστεύθηκαν και στάθηκαν σύμμαχοί μας απέναντι στα μικρά προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και στα μεγάλα έργα υποδομών.

Είναι αλήθεια ότι σε αυτά τα χρόνια ο Δήμος Πολυγύρου άλλαξε προ το καλύτερο, βάζοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Σε προσωπικό επίπεδο η τιμητική πρόταση να αναλάβω το δύσκολο και απαιτητικό τομέα της καθαριότηταςς, των υποδομών, κλπ. αποτέλεσε για εμένα πρόκληση, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζα.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, από την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που μου εμπιστευθήκατε, εργάσθηκα με αυταπάρνηση και μεθοδικότητα με μοναδικό στόχο να επιτύχουμε τη διαχείριση καθημερινότητας, αλλά και την ομαλή εξέλιξη των έργων. Συγκρούστηκα με στερεότυπες αντιλήψεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κυριαρχούσαν για πολλά χρόνια και έδωσα σκληρές καθημερινέςς μάχες, ώστε να εφαρμοσθούν σύγχρονες πρακτικές και μέθοδοι. Οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον υπάρχουν, αλλά δεν αρκούν από μόνες τους,

Η τελευταία τετραετία και ιδίως η διετία μετά την πανδημία του κορωναϊού, χαρακτηρίσθηκε από στασιμότητα και διαρκή οπισθοδρόμηση σε όλους τους τομείς. Ειδικότερα, τον τελευταίο καιρό δεν έχω καμία συμμετοχή ως Αντιδήμαρχος στο κέντρο λήψης των αποφάσεων και δυστυχώς μαθαίνω ακόμα και για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μου ότι συντελούνται χωρίςς να έχω καμία ανάμειξη. Η παρούσα κατάσταση με οδηγεί να διαφοροποιηθώ. Οι προκλήσεις του μέλλοντος απαιτούν ανανέωση, σύγχρονες αντιλήψεις, γνώση, εμπειρία, συλλογικότητα και θέληση για σκληρή δουλειά.

Απαιτούν ένα νέο όραμα για το Δήμο Πολυγύρου που θα συγκροτεί ένα άρτιο ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο θα στηρίζεται σε σταθερές βάσεις με θεμέλιο το έως τώρα έργο μας και θα δίνει νέα προοπτική. Σε αυτήν τη νέα προσπάθεια αποφάσισα να αφιερωθώ με όλες τις δυνάμεις μου στην πρώτη γραμμή του αγώνα.


Για το λόγο αυτό, παραμένοντας πιστός στις προσωπικές αρχές και αξίες μου, θεωρώ υποχρέωσή μου να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιδημάρχου.
Δεσμεύομαι ότι από τη θέση του μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου της πλειοψηφίας θα συνεχίσω να εργάζομαι με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση μέχρι τη λήξη της παρούσας δημοτικής περιόδου, τιμώντας την εμπιστοσύνη που μου έδωσαν με την ψήφο τους οι 1.963 συμπολίτες μου.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία. Παρακαλώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα