Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Ιδρύθηκε Σύλλογος Εθελοντών στα Σήμαντρα

Ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ενεργών πολιτών Εθελοντών Σημάντρων με την υπ’ αριθμ. 12/2023 διάταξη του Ειρηνοδικείου Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής και αναγνωρίστηκε ο Σ.Ε.Π.Ε.Σ. και καταχωρήθηκε στο σχετικό βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής με αρ. 21/13-06-2023.

Η ίδρυση του Συλλόγου είναι καρπός μιας προσπάθειας κινητοποίησης των Ενεργών και Εθελοντών Πολιτών των Σημάντρων, η οποία ξεκίνησε με ένα ανοιχτό κάλεσμα - συζήτηση στις αρχές του 2023.

Στα 22 ιδρυτικά του μέλη συγκαταλέγονται κάτοικοι των Σημάντρων που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα επιστημόνων και επαγγελματιών του τόπου μας τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.

Έδρα του Συλλόγου είναι τα Σήμαντρα και οι σκοποί του, όπως αυτοί αναφέρονται στο καταστατικό είναι:

  • Η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας
  • Η προστασία του περιβάλλοντος
  • Η προώθηση της μη τυπικής εκπαίδευσης
  • Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και συγχρόνως η υποστήριξη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων με σκοπό την ένταξη, την προστασία των δικαιωμάτων και την εξυπηρέτηση των αναγκών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων των Σημάντρων.

"Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε ΟΛΟΥΣ που υποδέχτηκαν και βοήθησαν στην ίδρυση του Συλλόγου και ειδικότερα:

  1. Τα ιδρυτικά μέλη μας για την ανταπόκριση και συμπαράστασή τους στη σύσταση αυτού του Συλλόγου και ιδιαίτερα όσους δούλεψαν σκληρά για να ολοκληρωθεί το Καταστατικό και να γίνει η επίσημη αναγνώρισή του.
  2. Τον δικηγόρο μας κ. Παναγιώτη Ε. Βαθιωτάκη για τη διεκπεραίωση των εργασιών της αναγνώρισης του Συλλόγου μας χωρίς αμοιβή.
  3. Τον κ. Παναγιώτη Β. Μισαηλίδη για τη δημιουργία της ιστοσελίδας του  Σ.Ε.Π.Ε.Σ. με διεύθυνση .sepes.gr

Μέλος του συλλόγου μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έχει συμπληρώσει το 18ο έτος και ενδιαφέρεται για το καλό του Τόπου μας. Μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την φόρμα και κάνοντας κλικ ΕΔΩ"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα