Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Sani Festival 2018 - Τα χρώματα της μουσικής

Για άλλη μια χρονιά ο σημαντικότερος πολιτιστικός θεσμός ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ελλάδα ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία στο λόφο της Σάνης, όπως πάντα με αποκλειστικές μετακλήσεις από τη διεθνή μουσική σκηνή και σημαντικές νέες, αλλά και καταξιωμένες από την ελληνική μουσική σκηνή.

 

Στην ενότητα Jazz on the Hill, το Σάββατο 7 Ιουλίου έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα o πολυβραβευμένος Γερμανός τρομπετίστας, τραγουδιστής και συνθέτης Till Brönner, με το σχήμα Till Brönner Septet και θα ερμηνεύσει τις συνθέσεις του από την διεθνώς επιτυχημένη δουλειά του “The Good Life”. 

 

Στην ίδια ενότητα, την Παρασκευή 13 Ιουλίου θα υπάρξει μια άλλη “επίσημη πρώτη”, η εμφάνιση της σπουδαίας Αμερικανίδας τραγουδίστριας της jazz Cécile McLorin Salvant, κατόχου του πρώτου βραβείου στο Thelonious Monk International Jazz Competition, καθώς και δύο Grammy Awards.

 

Ο κύκλος Sounds of the World ανοίγει την Κυριακή 22 Ιουλίου με τη μοναδική εμφάνιση της ντίβας από την Αφρική και Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNICEF, Angelique Kidjo. Mια αισθαντική τραγουδίστρια με ποικίλες μουσικές επιρροές, βραβευμένη πολλάκοις με Grammy, αλλά και σημαντικότατες διακρίσεις και συνεργασίες στο μουσικό χώρο. Στη δεύτερη  φορά που επισκέπτεται τη χώρα μας θα παρουσιάσει ένα θέαμα γεμάτο δύναμη, ενέργεια, χρώμα και ρυθμό, όπως μόνον η ίδια γνωρίζει τόσο καλά να κάνει.

 

Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει το κοινό το Σάββατο 28 Ιουλίου. Πρόκειται για το Vivaldianno, μια αφηγηματική συναυλία - πολυθέαμα πάνω στη ζωή και την τέχνη του διάσημου κλασικού συνθέτη Βιβάλντι, που συνδυάζει τα κλασικά έργα του συνθέτη με αφηγηματικά βίντεο και χορό, προσφέροντας ένα θέαμα που δε μοιάζει με τίποτα απ’ όσα έχουμε κατά καιρούς παρακολουθήσει, με τίτλο “City of Mirrors”.

 

Στο Sani Festival έχουν πάντα τη δική τους θέση οι Έλληνες καλλιτέχνες. Στην ενότητα Greek Variations, το Σάββατο 4 Αυγούστου, η συνθέτρια και ερμηνεύτρια Κατερίνα Πολέμη θα παρουσιάσει το πρόγραμμα “Αγάπη, Love, Amor”, ενώ o Σταύρος Ξαρχάκος θα συναντήσει την Άλκηστη Πρωτοψάλτη την Κυριακή 12 Αυγούστου, σε μια συναυλία με τα ωραιότερα τραγούδια του, χρωματισμένα με τη διακριτική και «ακριβή» ερμηνεία της τραγουδίστριας.

 

Τέλος, στην ενότητα Classical Waves, που αφορά στην κλασική μουσική, θα παρoυσιαστεί το Σάββατο 18 Αυγούστου η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ σε μια συναυλία με τίτλο “Cinema Symphony”, μια ανθολογία με πασίγνωστα και πολυαγαπημένα μουσικά θέματα από τον κινηματογράφο, συνθετών όπως οι Ένιο Μορικόνε, Νίνο Ρότα, Ζαν Μισέλ Ζαρ, Έλμερ Μπέρνσταϊν, Αλεξάντρ Ντεπλά.

Το πρόγραμμα υπογράφει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Sani Festival, κα Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα