Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

¨Από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στον σύγχρονο νέο-Οθωμανισμό της Τουρκίας¨

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας εκδήλωση βαθιάς ιστορικής προσέγγισης στα γεγονότα της εποχής, μέχρι στα σύγχρονα Ελληνοτουρκικά ζητήματα και το νέο-Οθωμανισμό της γείτονος Χώρας.

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής - διεθνολόγος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και πρ. Διπλωμάτης Βαλκανικών Οργανισμών, κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο οποίος παρουσίασε εντυπωσιακά ιστορικά στοιχεία αλλά και μια ζωντανή ανάλυση των σημερινών γεγονότων.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση μνήμης που τελέστηκε υπό την αιγίδα της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας και υποστηρίχθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, απάντησε σε πολλά επίκαιρα ερωτήματα όλων μας.

Το πρόγραμμα πλαισίωσε η εντυπωσιακή όπως πάντα Μικτή Χορωδία Αρναίας του ΑΠΚ του Δήμου Αριστοτέλη, με τραγούδια αναφοράς στο ιστορικό γεγονός της Άλωσης.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος με τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μαϊδώνη, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Αργύριος Τσακνής, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου και Στέλιος Βαλιάνος, ο τ. Υπουργός και τ. Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γιώργος Χαϊδευτός, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δημήτριος Αλεξανδρής, Ιερείς, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

του Στ.Ρήγα

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα