Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το ΕΠΑΛ Κασσάνδρας εκπροσωπεί τη Χαλκιδική στο 5ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο

Στο πλαίσιο συμμετοχής στο 5ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: «Ρήγας Βελεστινλής: 220 χρόνια από το θάνατο του»  δέκα μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Κασσάνδρας με τη συνοδεία 2 εκπαιδευτικών μετέβησαν στην πόλη του Βελιγραδίου της Σερβίας.



     H εργασία των μαθητών του ΕΠΑΛ Κασσάνδρας είχε θέμα «Ιχνηλατώντας τα βήματα του Ρήγα Βελεστινλή: Η Κωνσταντινούπολη, η Ελληνική Βιέννη, η Τεργέστη, το Βελιγράδι». Η παρουσίαση των μαθητών ήταν κατά γενική ομολογία αξιομνημόνευτη και αντιπροσώπευσαν επάξια το νομό Χαλκιδικής, ως μοναδικό σχολείο του νομού που συμμετείχε  στο 5ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο. Συνολικά στο μαθητικό συνέδριο  συμμετείχαν 50 σχολεία από την Ελλάδα την Σερβία και την  Ιταλία, ο κύριος όγκος των οποίων προέρχονταν από την Αττική, 13 ήταν ιδιωτικά σχολεία και μόνο 3 ΕΠΑΛ.


Επιπλέον, η αντιπροσωπία του σχολείου μας ήταν η μοναδική που είχε την τιμή να γίνει δεκτή από τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Βελιγράδι αξιότιμο κ. Ηλία Ηλιάδη, για μια σύντομη ενημέρωση και συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με την αποστολή και το έργο της Ελληνικής Πρεσβείας.


Κατά τις ημέρες τις παραμονής τους στο Βελιγράδι οι μαθητές ξεναγήθηκαν  στα ποιο σημαντικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Σερβίας: Το μουσείο «Nicola Tesla», τον ορθόδοξο Ναό του Αγίου Σάββα, τον Πύργο Νεμπόισα (Kula Nebojša) όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος Βελεστινλής (με τους 7 συντρόφους του) στις 17 Ιουνίου 1798, το Φρούριο του Βελιγραδίου, την βομβαρδισμένη περιοχή από τον πόλεμο με το NATO το 1999 και τη γειτονική πόλη Νόβισαντ.


Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο εξωτερικό το ενδιαφέρον των μαθητών για τα μέρη που επισκεφτήκαμε  υπήρξε μεγάλο και η συμπεριφορά τους άριστη. Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε  για τους μαθητές η ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους συμμετέχοντας σε ένα διεθνές συνέδριο, αποκομίζοντας έτσι μοναδικές εμπειρίες, σφυρηλατώντας την αυτοπεποίθησή τους και ενισχύοντας το προφίλ τους. Η παρουσία τους στο 5ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη και διαφήμισαν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χαλκιδικής τόσο με τη δουλειά που επέδειξαν όσο και με τη συμπεριφορά τους.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα