Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Οι αγρότες απέκλεισαν το απόγευμα το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Οι αγρότες με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους απέκλεισαν το απόγευμα για 2 ώρες το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ενώ έστησαν μπλόκο και στα διόδια στα Μάλγαρα.

 

Συγκεκριμένα, έκλεισαν τον κόμβο αεροδρομίου από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 με τα τρακτέρ τους οι αγρότες από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια. Οι αγρότες με μια αιφνιδιαστική κίνηση μέσω της Μουδανιών έφτασαν στον κόμβο του αεροδρομίου και απέκλεισαν την περιοχή. Αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους αγρότες να πλησιάσουν περισσότερο στο σημείο, ενώ την ίδια ώρα η κίνηση από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» γινόταν μέσω του καζίνο. Αρκετοί οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί στο σημείο, ενώ ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας βρέθηκε τυχαία στο σημείο και συνομίλησε για λίγα λεπτά μαζί τους.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους αγρότες σε πολύ καλό κλίμα, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους αγρότες και να βρει άμεσα λύσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, τα οποία αναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο σε κινητοποιήσεις.

Από την άλλη όμως κάλεσε και τους αγρότες να μην αποκλείουν τις οδικές αρτηρίες και ειδικά την πρόσβαση στο αεροδρόμιο, διότι εκτός της ταλαιπωρίας των πολιτών πλήττουν και τον τουρισμό. Ο περιφερειάρχης δήλωσε την κάθετη αντίθεσή του στους αποκλεισμούς δρόμων, ενώ κάλεσε τους αγρότες να θέσουν τα αιτήματά τους στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, την ερχόμενη Δευτέρα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα