Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου - λευκώματος «Βορειοηπειρώτες στη Χαλκιδική – Γεφυρώνοντας δύο πατρίδες»

Σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα πραγματοποιήσαμε την παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος με τίτλο: «Βορειοηπειρώτες στη Χαλκιδική - γεφυρώνοντας δύο πατρίδες» στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

 

Ήταν μια υποχρέωση που είχε αναλάβει η Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτών Νομού Χαλκιδικής πριν από 8 περίπου χρόνια, προκειμένου να καταγραφούν σε ένα λεύκωμα-αφιέρωμα ιστορίες και μαρτυρίες των προγόνων, που από χωριά της Βορείου Ηπείρου εγκαταστάθηκαν στη Χαλκιδική τον προηγούμενο αιώνα.

 

Ένα λεύκωμα- αφιέρωμα, φόρος τιμής αλλά και ελάχιστο δείγμα βαθιάς ευγνωμοσύνης σ’ αυτούς που ξεριζωμένοι από τον τόπο τους εγκαταστάθηκαν στην νέα τους πατρίδα, τη Χαλκιδική, και στάθηκαν στα πόδια τους.

 

Ένα λεύκωμα- αφιέρωμα στα παιδιά μας αλλά και τις μελλοντικές γενιές, για να μάθουν τις ρίζες τους, να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία των προγόνων τους, καθώς και το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν αυτοί στην πρόοδο και την ανάπτυξη της νέας τους πατρίδας.

 

Το βιβλίο-λεύκωμα διανεμήθηκε δωρεάν. Τα έσοδα από εθελοντική προσφορά δόθηκαν εξ ημισείας στο Σύλλογο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Χαλκιδικής «Η ΑΓΑΠΗ» καθώς και στο Χαμόγελο του Παιδιού.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα