Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Ο Επιτάφιος στην Ουρανούπολη είναι και φέτος ένα κόσμημα! -ΦΩΤΟ-

Στην Ουρανούπολη ο στολισμός του Επιταφίου αποτελεί μια ιεροτελεστία για όλο το χωριό που κρατάει έναν μήνα. Απόψε οι γυναίκες του χωριού έβαλαν τις τελευταίες ...πινελιές σε έναν Επιτάφιο κόσμημα που δίνει μαθήματα έξοχης αισθητικής!

 Για δεκαέξι συναπτά έτη οι Ουρανοπολίτισσες στολίζουν έναν μοναδικό Επιτάφιο με λουλούδια και πέρλες  πάνω σε υπέροχα βυζαντινά χρώματα και σχέδια από βιβλία του Αγίου Όρους.

Φέτος ο Επιτάφιος της Ουρανούπολης θα αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών καθώς φτιάχτηκε με πάνω από 70.000 χάντρες και πέρλες και περίπου 20.000 χρυσάνθεμα - μινιατούρες.

Τη Μ.Παρασκευή το βράδυ κάτοικοι και επισκέπτες της Ουρανούπολης συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του οικισμού, ενώ το Μεγάλο Σάββατο όλοι συγκεντρώνονται μπροστά από τον Πύργο του Προσφορίου στο λιμάνι για να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη».

halkidikinews.gr
φωτο: Μαρία Ρήγα

φωτο:Μένη Τσιβίλογλου


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα