Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Μανώλης Μητσιάς, Σταύρος Σιόλας και Γεωργία Νταγάκη στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Μανώλης Μητσιάς επανέρχεται στη Θεσσαλονίκη για μία και μοναδική εμφάνιση και αυτή τη φορά ενώνει το χθες με το σήμερα, τη δική του ιστορία με το παρόν και παρουσιάζει και μοιράζεται με τους Σταύρο Σιόλα και τη Γεωργία Νταγάκη τη σκηνή, «Εξ Αδιαιρέτου».

Μια μουσική συνάντηση με δύο νέους πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες που με άξονα τον Μανώλη Μητσιά θα μας ταξιδέψουν με αγαπημένες μελωδίες στον ήχο του σήμερα.

Για μία μοναδική παράσταση: Σάββατο 19 Νοεμβρίου

 

Μανώλης Μητσιάς. Μεγάλος, σημαντικός, σπουδαίος, καταξιωμένος  …αναρίθμητα επίθετα που και πάλι δεν αρκούν  για να προσδιορίσεις έναν καλλιτέχνη με το σπουδαιότερο ρεπερτόριο, έναν ερμηνευτή που έχει σφραγίσει με την δωρική και συνάμα λυρική φωνή του το ελληνικό τραγούδι και με το προσωπικό του ήθος και ύφος τον τραγουδιστικό πολιτισμό μας. Τον άνθρωπο που μας συστήθηκε «Στην Ελευσίνα» μια φορά και μέσα στα επόμενα 40 χρόνια ρίζωσε στις καρδιές και στα χείλη μας στίχους κορυφαίων ποιητών και μελωδίες των πιο σπουδαίων συνθετών της χώρας μας.

Σταύρος Σιόλας. Ξεκίνησε ως ηθοποιός και με αφορμή τη μουσική που έγραψε για ένα θεατρικό έργο κατάφερε να βγάλει από μέσα του τις δικές του διαδρομές. Μας συστήθηκε από το Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης το 2006, όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο, και από τότε υπογράφει και συνθέτει τη μια μελωδία μετά την άλλη. Ένας ερμηνευτής και μουσικός που σιωπηλά γράφει τις νότες του και πολύ ηχηρά καταφέρνει να δίνει το δικό του, ξεχωριστό στίγμα.

Γεωργία Νταγάκη. Μια μουσικός και ερμηνεύτρια η οποία καταφέρνει να εντυπωσιάζει και να κερδίζει το κοινό τόσο με την δυναμική, γεμάτη πάθος φωνή της, όσο και με την εκρηκτική της παρουσία πάντα έχοντας μαζί της την κρητική λύρα. Σημαντικός σταθμός στην πορεία της που σηματοδότησε αυτή την προσωπική αναζήτηση ενός άλλου ήχου, ήταν η συνεργασία της με τον θρύλο της rock σκηνής Eric Burdon και τους Animals, με τους οποίους και πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη το 2009.

    

Επί σκηνής τους συντροφεύουν οι μουσικοί:

Αχιλλέας Wastor (ενορχήστρωση, πιάνο), Ηρακλής Ζάκας (μπουζούκι), Δήμος Πολυμέρης (ακορντεόν), Γιάννης Σαρίκος (τύμπανα),

Νατάσα Παυλάτου (κρουστά), Λουκάς Γιαννακίτσας (μπάσο)

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ - ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ

«ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ»

Εκεί που η κλασική αξία συναντά το σήμερα…

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1

Ώρα Έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ*, 20 ευρώ,  25 ευρώ,  35 ευρώ

* Τιμές εισιτηρίων για μαθητές, φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας, ΑμεΑ

Πληροφορίες - Προπώληση: 2310 895938-9, εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής, πλατεία Αριστοτέλους και www.tch.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα