Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Εκδηλώσεις “Εν νυκτί...” στα αρχαία Στάγειρα στις 6 Αυγούστου

Στο πλαίσιο της δράσης “εν νυκτί...” που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Επαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη συμμετέχουν με την εκδήλωση “Νυχτερινές περιπλανήσεις στα βήματα του Αριστοτέλη” στα αρχαία Στάγειρα. 

 

Τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, από τις 20:30 έως τις 21:30 οι νυχτερινοί επισκέπτες θα πάρουν τους φακούς τους και θα περιηγηθούν με συνοδεία αρχαιολόγου της Εφορείας μας στους δρόμους και στα μονοπάτια της γενέθλιας πόλης του φιλοσόφου. Στο τέλος της περιπλάνησης, καθισμένοι στη στοά του αρχαιολογικού χώρου θα αφηγηθούμε μύθους και παραμύθια, ενώ στις 21:30 οι πιανίστες Δημήτρης Παπαχαραλάμπους και Γιώργος Κεχαΐδης θα ταράξουν για λίγο τη νυχτερινή γαλήνη μ’ ένα ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια.

 

Η στοά της αρχαίας αγοράς των Σταγείρων θα λειτουργήσει ως σκηνή για τους πιανίστες, ενώ η πλατεία εμπρός από τη στοά θα φιλοξενήσει το ακροατήριο.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός από τις 8:00 έως τις 23:00, οπότε αναμένεται το τέλος της εκδήλωσης.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα