Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Το "Χριστός Ανέστη" στη Χαλκιδική -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Η Ανάσταση του Κυρίου γιορτάστηκε με λαμπρότητα και κατάνυξη σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν την Αναστάσιμη Ακολουθία σε κάθε ενορία και έψαλλαν το Χριστός Ανέστη. Πίστη και ελπίδα για καλύτερες μέρες, για ευτυχία και προκοπή χαρακτηρίζουν τις ευχές που ανταλλάχτηκαν στις εκκλησίες της Ελλάδας και των ορθόδοξων κοινοτήτων όλου του κόσμου.

 

ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Mε επίκεντρο το καμπαναριό του ενοριακού Ναού της πόλης των Ν.Μουδανιών εκατοντάδες πιστοί άκουσαν το Χριστός Ανέστη!

του Γ.Σαρακατσάνου

 

ΓΟΜΑΤΙ, ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

 Το κάψιμο του Ιούδα αναβίωσε και φέτος στο Γομάτι. Στην πλατεία του χωριού έστησαν έναν φανό από τρία πεύκα 25 μέτρων και τον γέμισαν κλαδιά κρεμώντας από την κορυφή τον Ιούδα. Όταν έψαλλε ο ιερέας το «Χριστός Ανέστη» άναψαν τον φανό και έκαψαν τον Ιούδα και το κακό.Ένα φαντασμαγορικό θέαμα πλημμύρισε την πλατεία!

 

 

ΧΑΝΙΩΤΗ

Μόλις ο ιερέας είπε το "Χριστός Ανέστη" στον ενοριακό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στη Χανιώτη, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου αναβίωσαν το έθιμο και έκαψαν τον Ιούδα, ενώ οι πιστοί αντάλλασσαν ευχές.

 

ΣΑΡΤΗ

Την ώρα που οι πιστοί είχαν κατακλείσει το προαύλιο της εκκλησίας με τις λαμπάδες αναμμένες, στο Χριστός Ανέστη ο ουρανός έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά!

 

Ευχαριστούμε τους αναγνώστες και συνεργάτες του halkidikinews.gr. Χρόνια πολλά σε όλους!

halkidikinews.gr 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα