Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Tαινία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής σε Διεθνές Φεστιβάλ

Η αρχαιολογική ταινία με τίτλο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΣΤΑΓΕΙΡΙΤΗΣ", εσωτερικής παραγωγής της Εφρορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ελένης Στούμπου-Κατσαμούρη, θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ αρχαιολογικών ταινιών της Αμιένης (Γαλλία), το οποίο πραγματοποιείται από τις 10 έως τις 14 Απριλίου.

 

 Η ταινία δημιουργήθηκε για να προβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Σταγείρων, έναν από τους πιο ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους της Χαλκιδικής, σε εξαίρετη τοποθεσία πλάι στη θάλασσα, και τη σχέση του Αριστοτέλη με την ιδιαίτερη πατρίδα του. 

 

Είναι διαθέσιμη για το κοινό και την εκπαιδευτική κοινότητα στη διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στο διαδίκτυο:

 

 

Περίληψη

Ο Αριστοτέλης θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους όλων των εποχών συγκρινόμενος μόνο με τον Πλάτωνα από άποψη επιρροής στο σύγχρονο κόσμο. Γεννήθηκε το 384 π.Χ. στα Στάγειρα, στη βορειοανατολική ακτή της Χαλκιδικής, απ' όπου και η προσφώνηση ο "Σταγειρίτης" που τον ακολούθησε σε όλη του τη ζωή.

Πώς άραγε να ήταν τα Στάγειρα την εποχή που έτρεχε στους δρόμους τους παιδί ο Αριστοτέλης ή κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά στις όμορφες μικρές παραλίες τους;



 

Διάρκεια: 17'.00''



Σκηνοθεσία, λήψη και επεξεργασία εικόνας:



ΕΛΕΝΗ ΣΤΟΥΜΠΟΥ-ΚΑΤΣΑΜΟΥΡΗ, 
Αρχαιολόγος-σκηνοθέτρια



Γενική επιμέλεια:



ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΔΗΣ, 
Αρχαιολόγος, Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους



Επιστημονική επιμέλεια:

 ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ
Αρχαιολόγος, 

Υπεύθυνος αρχαιολογικού χώρου αρχαίων Σταγείρων



Παραγωγή:

 ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 
για τον εορτασμό του έτους Αριστοτέλη, 2016.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα