Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Μητρόπολη Ιερισσού: Εκδήλωση ενόψει Μ.Εβδομάδας -ΦΩΤΟ-

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας, πραγματοποιήθηκε η επίκαιρη εκδήλωση που διοργάνωσαν εν όψη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου με τον Συνδέσμο Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός.

Στο πρώτο μέρος η Χορωδία του Συνδέσμου, έψαλε δέκα Ύμνους, υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Κοκκαλιάρη, που κατέχει τον τίτλο ¨Άρχων Πρωτοψάλτης¨ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Αρχιμανδρίτη Παΐσιου Σουλτανικά με θέμα: «ΑΝΑΒΑΙΝΟΝΤΟΣ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ, ΕΝ ΤΩ ΣΤΑΥΡΩ …» .

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης είχαμε πάλι τα μέλη της Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨ που έψαλαν εννέα Ύμνους και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Τον χαιρετισμό και την αναγγελία των ψαλμών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ιωάννης Κέκερης.

Την βραδιά αλλά και τον οικοδεσπότη Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Αργύριος Τσακνής, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, ο Ταξίαρχος Δημήτριος Βουνίσιος, νέος Διοικητής 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών ΕΛ-ΑΛΑΜΕΪΝ Ρεντίνας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτριος Αλεξανδρής, τέως Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Ιερείς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Αρναίας και φυσικά ευσεβείς κάτοικοι της περιοχής.

του Στέλιου Ρήγα


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα