Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου της Μυρσίνης Βιγγοπούλου "Από την Εγώπολη στην Εσύπολη"

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του της Μυρσίνης Βιγγοπούλου «Από την Εγώπολη στην Εσύπολη» από τις εκδόσεις Άθως/παιδικά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκεύη 30 Μαρτίου 2018, στις 19:30, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη  Πολυγύρου.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Νικόλαος Πιτσιόρλας, βιβλιοθηκονόμος.


Μουσική επένδυση: Η χορωδία από τις Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις Ι. Ν Αγίου Νικολάου Πολυγύρου.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των βιβλιοπαρουσιάσεων που οργανώνει το Μορφωτικό - Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» σε συνεργασία με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.

«Από την Εγώπολη στην Εσύπολη» (περίληψη)

Ο Πείσμονας είναι ένας μικρός Εγωπολίτης, που ξεκινά να βρει την Εσύπολη με μοναδικό του εφόδιο τη συμβουλή της βασίλισσας της Εγώπολης, να βάζει πάντα μπροστά το ΕΓΩ του. Με ποιον όμως τρόπο θα μπορέσει τελικά από την Εγώπολη να φτάσει στην Εσύπολη; Τι κόσμο θα συναντήσει σ'αυτή την τόσο διαφορετική από τη δική του πολιτεία; Τι νόημα θα έχει το ταξίδι του αυτό για όλους τους κατοίκους της Εγώπολης αλλά και για τον καθένα μας; Ας ταξιδέψουμε μαζί του! Πρόκειται για ένα δρόμο που μπορούν να το βαδίσουν μικροί και μεγάλοι. Χάρτη και οδοδείκτη για την πορεία μας αυτή θα έχουμε κάποια από τα λόγια του μακαριστού γέροντα Παϊσίου.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα.

     Η Μυρσίνη Βιγγοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοεμφανίστηκε στην παιδική λογοτεχνία με το βιβλίο «Από την Εγώπολη στην Εσύπολη» που πραγματοποίησε αλλεπάλληλες εκδόσεις και αγαπήθηκε από παιδιά και γονείς. Το βιβλίο της ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και κυκλοφορεί σήμερα στην Αμερική, Αγγλία, Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, αραβικές χώρες ενώ ετοιμάζεται η έκδοσή του για τις γαλλόφωνες περιοχές. Το 2003 βραβεύθηκε με το Πρώτο βραβείο διηγήματος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αερολέσχη Θεσσαλονίκης με θέμα «Εκατό χρόνια
αεροπλάνο». Το 2007 έλαβε το πρώτο βραβείο πεζού λόγου από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος για το μυθιστόρημά της «Παιδιά της Μακεδονίας χθες και σήμερα» που κυκλοφορεί τώρα με τίτλο «Κάποτε στη Μακεδονία».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα