Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

«Γέφυρες Πολιτισμών» στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο Πολυγύρου

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Γέφυρες Πολισμών»  που ένωσε επί σκηνής 150 και πλέον άτομα, χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς, από τους περισσότερους πολιτιστικούς φορείς του Πολυγύρου.

 

Οι Σύλλογοι τη πρωτεύουσας του νομού με τις χορευτικές τους ομάδες και οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν παρουσίασαν στοιχεία της παράδοσης από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους τονίζοντας ότι  ο πολιτισμός ξεπερνά γεωγραφικά όρια και σύνορα και ενώνει τους απανταχού Έλληνες.

«Το μήνυμα της σημερινής  εκδήλωσης, αφενός μεταδίδει την έννοια της  γέφυρας – συνεργασίας των συλλόγων του τόπου και αφετέρου σκοπεύει να καταδείξει ότι ο πολιτισμός γεφύρωσε παραδόσεις,  κατάφερε να ενώσει εδώ στην πόλη μας, ανθρώπους από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία, την Ανατολική Ρωμυλία - Θράκη, την Ήπειρο, την Κρήτη, που ξενιτεύτηκαν, έζησαν την προσφυγιά και προσπάθησαν με κόπο να ξαναχτίσουν τη ζωή τους. Οι ντόπιοι τους αγκάλιασαν και αυτοί έκαναν τον Πολύγυρο δεύτερη πατρίδα τους. Έζησαν και δημιούργησαν εδώ προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες συμβάλλοντας με το δικό τους τρόπο στη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής» επισήμανε εκ μέρους των πολλών διοργανωτών η πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου, Ιφιγένεια Κυριάκου, κατά τον χαιρετισμό της τονίζοντας ότι ο «Αριστοτέλης» μέσα από τις δράσεις του σκοπό έχει να προβάλει και να δημιουργεί πολιτισμό, να καλλιεργεί την  παιδεία τιμώντας ταυτόχρονα την ιστορική μνήμη.

Τέλος ευχαρίστησε έναν προς έναν τους συλλόγους και τους εθελοντές που συμμετείχαν στην προσπάθεια, την κ Ζαγορίτη και την κ. Χατζηευστρατίου για την εικαστική επιμέλεια της Αφίσας, την κ. Μένη Χριστολιάκου για την παρουσίαση, τον Σταύρο τον Λουκάκη για την πρωτοβουλία που είχε και για τα κείμενα, τον σκηνοθέτη της εκδήλωσης, Μίλτο Μαρέτα. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε και εκ μέρους όλων των Συλλόγων τον Δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο,  για την ηθική και οικονομική βοήθεια.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα