Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Εορτασμοί στην Αρναία για την Παναγία του Ακαθίστου -ΦΩΤΟ-

Γιορτάστηκε και φέτος το Σάββατο 24 Μαρτίου, με κάθε επισημότητα, η εορτή της Παναγίας του Ακαθίστου στον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στο ίδρυμα Αγάπης – Στέγη Γερόντων στην Αρναία.

 

Την παραμονή το απόγευμα, μετά το τέλος της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου και του Όρθου, η Θαυματουργή εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, για προσκύνημα των πιστών.

Ανήμερα της εορτής, στη Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μαϊδώνη και αρκετούς ιερείς. Ιδιαίτερο τόνο έδωσε η παρουσία μέρους του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκε στους πιστούς γεύμα αγάπης, προσφορά οικογενειών από την κωμόπολή μας. 

Στον εορτασμό συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Αργύρης Τσακνής και Γιώργος Κωτάκης ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος και Κατερίνα Ζωγράφου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας Γιώργος Χαϊδευτός, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτριος Αλεξανδρής, τέως Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος Αγάπης.

Κατά την διάρκεια του διήμερου εορτασμού, λειτούργησε σε ειδικό χώρο, έκθεση κεντημάτων, καλλιγραφικών και πλεκτών με τα είδη προς πώληση, προσφορά κατοίκων, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του οίκου Ευγηρίας. Ο Σύλλογος Γυναικών Αρναίας, την παραμονή το βράδυ πρόσφερε κέρασμα στους πιστούς.

του Στ. Ρήγα

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα