Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Πάνου

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Πάνου "Το μυστικό της παλιάς φωτογραφίας" από τις εκδόσεις "Πνοή" θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, στις 19:30, στο Δημαρχείο Πολυγύρου.

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Γεώργιος Ζωγραφάκης, εκπαιδευτικός – συγγραφέας, και η Μαρία Τσουλναρά – Πολυβάκα, εκπαιδευτικός. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί του Θεατρικού. Οργανισμού ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ Βέκη Στέλλα και Μένια Γκαρλή.

Μουσική επένδυση: Αντρέας Τσικούρης και Έφη Ψωμαδέλη Οπισθόφυλλο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των βιβλιοπαρουσιάσεων που οργανώνει το Μορφωτικό - Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» σε συνεργασία με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.

 

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» (περίληψη)

Καταχωνιασμένα μυστικά περιμένουν χρόνια για να δουν το φως. Ανομολόγητες πράξεις στιγματίζουν τους...

ήρωες επηρεάζοντας τις ζωές των απογόνων τους. Το βιβλίο ακολουθεί τη ζωή μιας οικογένειας από τον Οκτώβρη του 1912, λίγες βδομάδες πριν από την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό, μέχρι τη μεταπολίτευση, με ενδιάμεσους σταθμούς τον πόλεμο της Κριμαίας, την μικρασιατική καταστροφή, την κατοχή και τον Εμφύλιο, φτάνοντας μέχρι τα χρόνια της χουντικής επταετίας. Το μυστικό της παλιάς φωτογραφίας είναι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές, περιπλεγμένο αριστοτεχνικά γύρω από τη Μαρία και τον άντρα της που έζησαν την αγάπη ως απωθημένο και τον έρωτα ως μαρτύριο.

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Ο Μάκης Πάνος γεννήθηκε στην Ορμύλια της Χαλκιδικής πριν από μισό αιώνα, μια δεκαετία και… κάτι. Τελείωσε τη Γεωπονική σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Έχει έντονη πολιτιστική, συνδικαλιστική αλλά και πολιτική δράση. Τα χρόνια προσφοράς και αγώνων, ως εκλεγμένος πρόεδρος σε φορείς των παραπάνω δραστηριοτήτων, αριθμούν τα τριάντα. Ένα τραγικό γεγονός έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή του. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Οι δικοί μας άγιοι οι δικοί μας άγγελοι ήταν μια χειμαρρώδης κατάθεση ψυχής. Έχει γράψει ακόμα το Γουρούνια στην πράσινη τσόχα, καθώς και δυο θεατρικά έργα: Σταμάτα την παρέλαση ρε… και Ο Μάριος… πολιτευτής. Το πρώτο ανέβηκε με τεράστια επιτυχία στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη από τον θεατρικό οργανισμό «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ». Αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα στην περιοχή της Χαλκιδικής. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα