Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Η ετοιμασία για το χριστόψωμο 400 κιλών στην Αρναία -ΦΩΤΟ-

Γιορτινή είναι η ατμόσφαιρα από το πρωί στο εργαστήριο των αδελφών Λαλιώτη στην Αρναία, όπου ετοιμάζεται το χριστόψωμο που θα κοπεί σήμερα το απόγευμα στην πλατεία, όπου θα αναβιώσει το "Μέλωμα του Χριστού".

Οι παρασκευαστές του χριστόψωμου με μεράκι ετοίμασαν την ζύμη, την άφησαν να φουσκώσει και στο τέλος την τοποθέτησαν στην ειδική λαμαρίνα διαστάσεων 2×2 μέτρα για να την βάλουν στον φούρνο. 

Προηγουμένως, το χριστόψωμο σφραγίστηκε στα τέσσερα σημεία με σφραγίδα που βάζουν στις προσφορές και ο περιφερειακός σύμβουλος και επί πολλά έτη πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας Αρναίας, Στέλιος Βαλιάνος και οι παρευρισκόμενοι έβαλαν τα καρύδια και ευχήθηκαν χρόνια πολλά. 

Εξάλλου, βασικά συστατικά του χριστόψωμου είναι τα καρύδια και το μέλι, που συμβολίζουν τροφές με ιδιαίτερη ενέργεια, τις οποίες χαρίζουν οι πιστοί στο Χριστό για να κάνει τα πρώτα βήματα του στη γη.

 

Στις 19:30  στην κεντρική πλατεία της Αρναίας, θα κόψει ο Μητροπολίτης Ιερισσού το χριστόψωμο σε μία μικρή γιορτή με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής και της χορωδίας της Αρναίας.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα