Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Ο Τάκης Πετρίδης βλέποντας θα χαμογελούσε…

Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ με εξαιρετική επιτυχία η τριήμερη εκδήλωση «Μνήμη Τάκη Πετρίδη», που πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο, στην αίθουσα του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής (ΣΚΕΤΧ). Τη μνήμη του τίμησαν με την παρουσία και την προσφορά τους για την ευόδωση των σκοπών της εκδήλωσης εκατοντάδες πολίτες. 

 

Θα μπορούσε να πει κανείς, που γνώριζε καλά τον καταξιωμένο γιατρό και συνειδητοποιημένο πολίτη, ότι μια εκδήλωση τέτοιου χαρακτήρα συνταίριαζε απόλυτα με τα πιστεύω του. Ο σκοπός της ήταν διττός. Απότιση φόρου τιμής σε ένα σπάνιο άνθρωπο και επιστήμονα και μια μικρή συμβολή στην ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου, που με τόση αξιοσύνη και αυταπάρνηση υπηρέτησε για είκοσι περίπου χρόνια. 

 

Η προσωπικότητα, άλλωστε, του Τ. Πετρίδη ήταν ο βασικός λόγος της αθρόας προσέλευσης των Χαλκιδικιωτών -και όχι μόνον- και της συγκέντρωσης ενός ανέλπιστα σεβαστού ποσού από την πώληση έργων και βιβλίων, που προσέφεραν πολλοί καλλιτέχνες, φίλοι και γνωστοί του. Σ’ αυτούς τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, στους μουσικούς που ήρθαν και έπαιξαν αγαπημένα τραγούδια του, στους επαγγελματίες που πρόσφεραν εδέσματα, στον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής που εξέδωσε το βιβλίο του Τάκη «13 κείμενα για τον άνθρωπο και την επιστήμη» και σε όσους βεβαίως εργάστηκαν με αυταπάρνηση για την επιτυχία της έκθεσης, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Γιατί, αν μη τι άλλο, έδειξαν ότι σε δύσκολους καιρούς υπάρχει και ο δρόμος της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, ο δρόμος που δικαιώνει αληθινά την ύπαρξη του ανθρώπου. 

 

Πολύγυρος 23 Οκτωβρίου 2017

Γιάννης Κύρκου Αικατερινάρης

 

υ.γ.  Το βιβλίο του Τάκη Πετρίδη «13 κείμενα για τον άνθρωπο και την επιστήμη» θα μπορεί να το αναζητήσει κανείς στον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής ή στο Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής (ΣΚΕΤΧ).  Αυτό το λέω εικάζοντας ότι έτσι θα πρέπει να γίνει, χωρίς ωστόσο να έχω συνεννοηθεί. Αν κάτι αλλάξει πιστεύω ότι οι αρμόδιοι θα σας πληροφορήσουν σχετικώς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα