Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Η Ν. Φώκαια τίμησε τους Αποστόλους, Πέτρο και Παύλο -ΦΩΤΟ-

Με μεγάλη λαμπρότητα και κατάνυξη γιόρτασε η Ν. Φώκαια τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο.

 

Χθες το απόγευμα τελέστηκε ο Μ.Εσπερινός της πανηγύρεως των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο χώρο του Αγιάσματος Ν.Φώκαιας, παρουσία των αρχών του τόπου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις από τους τοπικούς Συλλόγους στο θεατράκι της Ν. Φώκαιας.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θ. Λειτουργία, ενώ απόψε θα τελεστεί υπαίθρια ο Εσπερινός των Δώδεκα Αποστόλων στον Πύργο της Ν. Φώκαιας.

Στο εξωκκλήσι που είναι λαξευμένο στο βράχο, σύμφωνα με την παράδοση βρήκε καταφύγιο ο Απόστολος των Εθνών Παύλος όταν επισκέφθηκε την περιοχή για να διδάξει.

Στο σημείο αναβλύζει Αγίασμα, το οποίο παίρνουν ως ευλογία οι πιστοί. Ο χώρος είναι ανοιχτός για τους προσκυνητές οι οποίοι μπορούν να μπουν και να περπατήσουν σε στοά μήκους περίπου 10 μέτρων ώσπου να φθάσουν σε μία ορθογώνια αίθουσα, στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, κατέλυσε ο Απόστολος Παύλος.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα