Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Π Πολιτισμός

Οι διάσημοι Κοζάκοι “Sazgen Sazy” για 4 εμφανίσεις στον Δήμο Αριστοτέλη

Οι πλέον καταξιωμένοι εκπρόσωποι της παραδοσιακής μουσικής των Κοζάκων, οι φημισμένοι Sagzen Sazy από το Αλμάτι του Καζακστάν, θα βρίσκονται στον Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, για τέσσερις (4) εμφανίσεις στο διάστημα 10-13 Αυγούστου παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα, βγαλμένο από τις μουσικές παραδόσεις της στέπας.


Οι Sagzen Sazy θα εμφανιστούν το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 20:30 στην κεντρική πλατεία της Ολυμπιάδας, πλαισιώνοντας με την εμφάνισή τους τα εγκαίνια της πλατείας, η ανάπλαση της οποίας ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Οι Κοζάκοι από το Αλμάτι, θα παρουσιάσουν επίσης το πρόγραμμά τους με ώρα έναρξης πάντα στις 20:30,

• την Κυριακή 11 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Αρναίας, όπου θα πραγματοποιηθεί και τελετή δικτύωσης του Δήμου Αριστοτέλη με το Αλμάτι.

• τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στην παραλία του Στρατωνίου (Πάρκο Ιππόκαμπου), και

• την Τρίτη 13 Αυγούστου στην πλατεία Κελέση της Μεγάλης Παναγίας.

Όλες οι εμφανίσεις θα συνδυαστούν με γαστρονομικές παραπομπές στην κουζίνα της στέπας, με τη διάθεση παραδοσιακών κοζάκικων εδεσμάτων στο κοινό.

«Παίζοντας τα παραδοσιακά μας όργανα», λένε οι ερμηνευτές του συνόλου, «δίνουμε τη δυνατότητα στο κοινό να αισθανθεί τον πλούτο της μελωδίας της στέπας, που χρονολογείται από τα βάθη των αιώνων, μέσα σπό τις πρωτότυπες δημιουργίες Κοζάκων λαϊκών συνθετών και τους ήχους των οργάνων, που ζωντανεύουν στα χέρια των μουσικών».

Η φιλοξενία των Sagzen Sazy στον Δήμο Αριστοτέλη, εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων των ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΩΝ, παραπέμποντας στις γιορτές των ελληνιστικών χρόνων που ήταν αφιερωμένες στον Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη και προσαρμόζοντας την σύγχρονη εκδοχή τους στην οικουμενική ακτινοβολία του αρχαίου Μακεδόνα φιλοσόφου, αλλά και στην μακρά διαδρομή του μαθητή του, Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως τα βάθη της Ασίας.

«Όπως ο Αριστοτέλης συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να αποτελεί τον σπουδαιότερο πρεσβευτή της πολιτιστικής συνεισφοράς της Ελλάδας στην οικουμένη, έτσι φιλοδοξούμε, τα “Αριστοτέλεια” να είναι ένας θεσμός-γέφυρα του Δήμου Αριστοτέλη με ολόκληρο τον κόσμο», επισημαίνει σχετικά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος. «Καλωσορίζουμε τους Κοζάκους Sagzen Sazy στον τόπο μας και καλούμε τους δημότες μας και τους επισκέπτες του Δήμου Αριστοτέλη, να απολαύσουν τις μουσικές ξεναγήσεις τους.»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα