Κυριακή, 07 Ιουλίου 2024

Π Πολιτισμός

Αφιέρωμα στην Κρήτη στην Γ' Συνάντηση Αρχαιολογικών Ταινιών Χαλκιδικής

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, μετά τις επιτυχημένες δύο πρώτες διοργανώσεις της "Συνάντησης Αρχαιολογικών Ταινιών Χαλκιδικής", διοργανώνει την τρίτη «Συνάντηση» την Τετάρτη 24, την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, στις 8.30 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο του Γυμνασίου Πολυγύρου, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με σκοπό να φέρει στο κοινό της Χαλκιδικής τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από τον κινηματογράφο.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην Κρήτη και τον αρχαιολόγο Γιάννη Σακελλαράκη, καθώς επίσης σε όψεις του παραδοσιακού πολιτισμού μέσα από την καταστροφή και τη συνέχεια.

Πιστεύοντας στον εκπαιδευτικό ρόλο των αρχαιολογικών ταινιών, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής διοργανώνει παράλληλα για το κοινό που έχει ειδικότερα κινηματογραφικά ενδιαφέροντα "Μαθήματα Αρχαιολογικού Κινηματογράφου" (Μaster class) στις 25 και 26 Ιουλίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, με δημιουργούς αρχαιολογικών ταινιών που θα παρουσιάσουν τον τρόπο της δουλειάς τους. Το φετινό θέμα είναι η "Έρευνα στις πηγές για τη δημιουργία μιας αρχαιολογικής ταινίας" και "Ανεξάρτητη παραγωγή".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα