Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Π Πολιτισμός

Ο Ν. Πετσάβας αφηγείται στο Radio Star την ιστορία της προσφυγιάς των Αφησιωτών

Για το μνημείο για τους Αφησιανούς πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στη Σάρτη, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν πριν λίγες μέρες, αλλά και τις προσπάθειες να διατηρηθεί η ιστορία των προγόνων, μίλησε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αφησιά" Νικόλαος Πετσάβας στο Radio Star και στην εκπομπή "Με ανοιχτά μικρόφωνα", με τους: Κορίνα Ζολλά, Μαρία Παπαδημητρίου, Θοδωρή Δούκα και Χρήστο Δημητριάδη, που μεταδίδεται από Δευτέρα έως και Πέμπτη από τις 11.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πετσάβας υπήρχε η ιδέα να δημιουργηθεί ένα μνημείο στη Σάρτη προς τιμή των προσφύγων με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το διωγμό τους από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη, ωστόσο αυτή η ιδέα υλοποιήθηκε τελικά με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την εγκατάσταση των Αφησιωτών στη Σάρτη.

Αφηγούμενος συνοπτικά την ιστορία των προσφύγων ο κ. Πετσάβας ανέφερε ότι οι Αφησιώτες ήταν από τους τελευταίους που εγκατέλειψαν τις εστίες τους τον Οκτώβριο του 1922, με το καράβι "Κωνσταντινούπολις" και προορισμό την Θεσσαλονίκη.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα