Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Έψαλλαν το "Ευαγγελίζου" τα ξημερώματα στους δρόμους των Μουδανιών

Με φαναράκια στα χέρια οι Μουδανιώτες βγήκαν ξημερώματα στους δρόμους της πόλης αναβιώνοντας ένα παλιό έθιμο από τις Αλησμόνητες Πατρίδες.

"Ευαγγελίζου γη χαρά μεγάλη". Το τροπάριο που εψελναν ξημερώματα της 25ης Μαρτίου στις παλιές πατρίδες ξανακούστηκε σήμερα το πρωί.

Η πρόεδρος του Φάρου, Βούλα Παπαδοπούλου σχολιάζει χαρακτηριστικά:

Ευαγγελισμός! Οι φωνές ενώθηκαν, τα παράθυρα φωτίστηκαν, οι πόρτες άνοιξαν! όπως παλιά! Το άγγελμα του Ευαγγελισμού ακούστηκε για άλλη μια χρονιά στις γειτονιές της πόλης μας, γεμίζοντας τις καρδιές μας αγαλλίαση.
Παρόντες στις σκέψεις μας ήταν όλοι αυτοί που τόσα χρόνια πρωτοστατούσαν για να κρατηθεί ζωντανό το μοναδικό αυτό μικρασιατικό έθιμο, που ιδιαίτερα για φέτος το αφιερώσαμε στη μνήμη της Δέσποινας Ελιοδώρου που έφυγε τόσο αναπάντεχα από κοντά μας.
Μέλη της χορωδίας του ΦΑΡΟΥ μαζί με φίλους που κάθε χρόνο κρατούν ζωντανό το όμορφο αυτό έθιμο μας με την καθοδήγηση της Μαρίας Αδάμ, πέρασαν από πολλές γειτονιές της πόλης μας,δέχθηκαν τα καθιερωμένα κεράσματα και επί πλέον με βιντεοκλήση το έψαλλαν στον δήμαρχο κ.Μανώλη Καρρά!
Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα