Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Παρουσίαση Βιβλίου – Βιωματικό Εργαστήρι: 'Οι πράσινοι και οι κόκκινοι'

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας και η Δημοτική βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών σας προσκαλούν στην Παρουσίαση του Βιβλίου (Βιωματικό Εργαστήρι): "Οι πράσινοι και οι κόκκινοι" - ‘’Υποστηρίζοντας συναισθηματικά τον εαυτό και τα παιδιά μας‘’ της εκπαιδευτικού Μαρίνας Κούτρα, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών.

Θα παρουσιαστεί η βασική διαδικασία του EFT = Emotional freedom techniques = τεχνικές συναισθηματικής απελευθέρωσης. Πρόκειται για 48 τεχνικές, η βασική διαδικασία των οποίων είναι πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη να μαθευτεί. Χρησιμοποιούνται σε σχολεία και νοσοκομεία.

- Σχόλιο από το οπισθόφυλλο που περιγράφει καλά το βιβλίο:

Η Μαρίνα προσφέρει στους εκπαιδευτικούς ένα βιβλίο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλλιεργηθεί η περιέργεια και η γνώση των μαθητών στις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες. Καθώς η αλληγορία της Μαρίνας για τα παιδιά ξετυλίγεται, οι μαθητές έχουν ευκαιρίες να σκεφτούν πώς τα ανεπεξέργαστα συναισθήματά μας μπορεί να επηρεάσουν τις συμπεριφορές μας απέναντι σε άλλους ανθρώπους.

Μέσα από τον ενσυναίσθητο χαρακτήρα, τον Θοδωρή, γίνεται εισαγωγή ορισμένων σημείων του EFT, με τρόπο που μοντελοποιεί την αυτοπαρατήρηση που απαιτείται για μεγαλύτερη συνοχή στην τάξη. Το βιβλίο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για να υποστηριχθεί η καλή ψυχοσυναισθηματική κατάσταση των ατόμων στο σχολείο.

Ελένη Βαρδάκη, Educational Consultant, EFT Practitioner.
Δηλώσεις συμμετοχής στο Βιωματικό Εργαστήρι (ΔΩΡΕΑΝ), που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για γονείς και εκπαιδευτικούς, στο τηλέφωνο: 2373024951.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα