Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Συγκίνηση για τα 40 χρόνια της Χορωδίας Αρναίας

Συγκινησιακή ήταν η ατμόσφαιρα στον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση της Χορωδίας Αρναίας που συνδυάστηκε με το 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της, που οργανώθηκε στο κατάμεστο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αρναίας ,με τη συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη και του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου, και στο οποίο συμμετείχαν εκτός από την διοργανώτρια χορωδία, η Εκκλησιαστική Μαντολινάτα Σουφλίου και η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε διατελέσαντες δημάρχους και παράγοντες που στήριξαν την 40χρονη πορεία της Χορωδίας Αρναίας, σε ιστορικά μέλη της και φυσικά στον μαέστρο της Βασίλη Κοκκαλιάρη, υπό τη διεύθυνση του οποίου, η Χορωδία Αρναίας διέπρεψε και διακρίθηκε σε χορωδιακά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, καθ` όλη τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών δεκαετιών.

Τιμήθηκαν οι διατελέσαντες Δήμαρχοι Σπύρος Χαριστός, Αστέριος Καραστέργιος, Αστέριος Ζωγράφος, Γεώργιος Κατσιαμούρης, Λάζαρος Λαζάρου, Χρήστος Πάχτας , Γεώργιος Ζουμπάς και ο νυν Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου και πρόεδρος της ΕΕΕ Αρναίας όταν ιδρύθηκε η Χορωδία Ιωάννης Κοτσάνης ,και τα μέλη Παντελής Ζωγράφος, Γιώργος Ν.Ρουκάς, Χρήστος Σερδάρης, Γιώργος Ν.Μαχαιράς, Δημήτριος Χαριστός, Γιώτα Χριστοφόρου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι αναφορές σε αποβιώσαντα μέλη της Χορωδίας, οι αναμνήσεις που μοιράστηκαν ο μαέστρος και μέλη της Χορωδίας, αλλά και η στιγμή της βράβευσης του κ. Παντελή Ζωγράφου, που υπήρξε επί δεκαετίες ενεργό μέλος και οργανωτικός στυλοβάτης της χορωδίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ζωγράφου και ο Πρόεδρος του ΑΠΚ κ . Αστέριος Τζιτζιρίκας απένειμαν αναμνηστικά δώρα στις φιλοξενούμενες χορωδίες.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα