Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Κυκλοφόρησε το CD των χορωδιών Μ. Παναγιάς, Στανού και Παλαιοχωρίου

Ήταν δέκα χρόνια πριν όταν οι χορωδίες της Μεγάλης Παναγιάς, του Στανού και του Παλαιοχωρίου που ανήκουν στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποίησαν μία ηχογράφηση με παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής, υπό την καθοδήγηση του χοράρχη τους, Βασίλη Κασούρα.


Μετά από 10 χρόνια το μεράκι του Βασίλη Κασούρα κινητοποίησε το δήμαρχο, Στέλιο Βαλιάνο και έτσι εκδόθηκε ένας δίσκος (CD) με αυτές τις ηχογραφήσεις, αφήνοντας μία παρακαταθήκη και μία καταγραφή πολύ σημαντική για τα μουσικά πράγματα του τόπου αλλα και για τους ανθρώπους που συμμετέχουν στις χορωδίες της περιοχής και φυσικά για όποιον πολίτη επιθυμεί να συμπεριλάβει στη συλλογή του αυτή την πολύ αξιόλογη δουλειά.

Ο Στέλιος Βαλιάνος γράφει: "Τους διακόψαμε απο την πρόβα τους και μας καλοδέχτηκαν για να τους χαρίσουμε το αποτέλεσμα της δικής τους δουλειάς.
Τους ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία και για το γεγονός ότι με βοήθησαν να πραγματοποιήσω και εγώ ένα δικό μου μικρό όνειρο: Να γίνω έστω για μία φορά παράγωγος ενός μουσικού δίσκου και μάλιστα με τραγούδια της περιοχής μας.
Και επειδή η παράδοση συνδυάζεται με την τεχνολογία, στο εσωτερικό του δίσκου μπορεί να βρει κανείς ένα QR Code, το οποίο, αν σκαναριστεί, αναπαράγεται απευθείας ηλεκτρονικά το περιεχόμενο του δίσκου, χωρίς να χρειάζεται κανείς να διαθέτει CD Player. Το δισκάκι χαρίζεται.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα