Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Στα Σήμαντρα ξεκίνησε η 23η Πανελλήνια Σύναξη Καππαδοκών -ΦΩΤΟ-

"Στρέφοντας το κεφάλι προς την Ανατολή, βλέπεις τις ρίζες μας, ενστερνίζεσαι βιώματα και μνήμες, αφουγκράζεσαι μουσικές, κατακλύζεσαι από γεύσεις και αρώματα, κοινωνείς με Αγίους, Οσίους και Μάρτυρες…γιατί τη μνήμη αυτή, μπόλιασαν μέσα μας οι πρόγονοι μας, κι σκέψη μας έμεινε εκεί…στην Αγιοτόκο μητέρα μας Καππαδοκία".

Το 23ο Γαβούστημα δηλαδή το "αντάμωμα" των Καππαδοκών ξεκίνησε την Παρασεκυή το βράδυ στα Σήμαντρα!

Εκεί οι Καππαδόκες έδωσαν το παρόν κρατώντας τη μνήμη ζωντανή. Η καρδιά της Καππαδοκίας μεταφέρθηκε και χτυπά στους ρυθμούς των κουταλιών, στα Σήμαντρα!

Κατά την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, Απόστολος Πάνας και Κυριακή Μάλαμα, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Κουφίδης, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα