Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Ο Πολύγυρος διασκέδασε στο 16ο αντάμωμα χορευτικών -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Χορευτικές ομάδες απ’ όλη τη Μακεδονία, παραδοσιακοί οργανοπαίχτες και σύσσωμη η πόλη του Πολυγύρου, αντάμωσε και διασκέδασε σε ένα γλέντι στον πεζόδρομο της πόλης, με κλαρίνα, λαούτα και βιολιά, νταούλια και ζουρνάδες, χάλκινα και γκάιντες, το Σάββατο το απόγευμα, στο 16ο Αντάμωμα Χορευτικών Ομάδων, που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου.

Σκοπός της εκδήλωσης, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου, είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση και τον πολιτισμό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με πατινάδες των χορευτικών στους δρόμους της πόλης και θα κατέληξε στον πεζόδρομο, όπου στήθηκε γλέντι με παραδοσιακές ορχήστρες.



Η υποψήφια βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα δήλωσε:

"Η παράδοση είναι προοδευτική δύναμη! Ο λαϊκός πολιτισμός είναι η βάση της ταυτότητας μας.
Θερμά συγχαρητήρια στον Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου - Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου για την διοργάνωση του 16ου Ανταμώματος Χορευτικών Ομάδων.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι δούλεψαν, πρόσφεραν και βέβαια στους Συλλόγους που χόρεψαν.
Οι λαϊκοί χοροί, τα παραδοσιακά ενδύματα, τα λάβαρα, η παραδοσιακή μουσική, το παραδοσιακό αφήγημα, ο λαϊκός μύθος, η στιχουργική του ανώνυμου στιχουργού, αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία της εθνικής υλικής και της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Παλεύουμε για την διατήρηση και ανάδειξη της".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα