Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Παράδοση και ιστορία πλημμύρισε ο Πολύγυρος στο 13ο Αντάμωμα Χορευτικών ομάδων -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Με τη συμμετοχή δεκάδων χορευτικών συγκροτημάτων από τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στον Πολύγυρο το 13ο Aντάμωμα Xορευτικών ομάδων που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου.

 

Χορευτικές ομάδες απ’ όλη τη Μακεδονία, παραδοσιακοί οργανοπαίχτες και σύσσωμη η πόλη, αντάμωσε και διασκέδασε σε ένα γλέντι στον πεζόδρομο της πόλης με τους ήχους κλαρίνων, χάλκινων, ζουρνάδων, κρουστών, και γκάιντας!

 

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου, ήταν η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση και τον πολιτισμό. Ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και τόνισε το πόσο σημαντική είναι η διατήρηση και πιστή διάδοση της ελληνικής παράδοσης και ιστορίας του τόπου μας.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με πατινάδες των χορευτικών στους δρόμους της πόλης και κορυφώθηκε στον πεζόδρομο, όπου πραγματοποιήθηκε γλέντι με παραδοσιακές ορχήστρες. Οι χορευτές φιλοξενήθηκαν με προσφορά φαγητού και κρασιού από τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα