Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

ΛΟΝΔΙΝΟ: 4 νεκροί και 40 τραυματίες, μεταξύ αυτώ και 2 Έλληνες

Οι τέσσερις νεκροί (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο δράστης) είναι ο αστυνομικός που μαχαιρώθηκε από τον άγνωστο, μία γυναίκα 43 ετών που πήγαινε να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο και ένας 55χρονος.

 

Περίπου 40 είναι οι τραυματίες της επίθεσης, από τους οποίου οι 29 νοσηλεύονται ακόμη, ενώ 7 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

    

Η αστυνομία έχει συλλάβει επτά άτομα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τον δράστη της επίθεσης ανακοίνωσε ο πιο υψηλόβαθμος βρετανός αξιωματούχος αρμόδιος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 

Δύο Έλληνες τραυματίες

Δύο Έλληνες βρίσκονται μεταξύ των συνολικά 40 τραυματιών από την τρομοκρατική επίθεση της Τετάρτης, στο κέντρο του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι.

 

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, βρίσκονται 12 Βρετανοί, τρεις ανήλικοι Γάλλοι, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις Νοτιοκορεάτες, δύο Έλληνες και ένας Γερμανός, ένας Ιρλανδός, ένας Κινέζος, ένας Ιταλός και ένας Αμερικανός.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο Έλληνες τους οποίους ανέφερε η Τερέζα Μει ως τραυματίες, δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Πρόκειται για ζευγάρι το οποίο προσήλθε μόνο στο νοσοκομείο και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έφυγαν χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

 

Το σενάριο της «ισλαμιστικής τρομοκρατίας» προκρίνεται από τις βρετανικές αρχές, σχετικά με τα αίτια της επίθεσης στο βρετανικό Κοινοβούλιο, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και σημειώθηκε ακριβώς έναν χρόνο μετά τις φονικές επιθέσεις των Βρυξελλών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα