Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Το θεαματικό «φαινόμενο του φωτοστέφανου» στη Ρωσία

Μπροστά σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι της Ρωσίας, οι οποίοι αντίκρισαν τον ήλιο να περιβάλλεται από ένα «φωτοστέφανο» και οι εικόνες που αποτυπώθηκαν δεν άργησαν να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Το πανέμορφο, φυσικό φαινόμενο, το οποίο ονομάζεται «φαινόμενο του φωτοστέφανου», εμφανίζεται όταν η θερμοκρασία πάνω από την επιφάνεια της γης πέφτει απότομα. Όσον αφορά το εντυπωσιακό θέαμα, αυτό πρόκειται για μια οπτική ψευδαίσθηση, λόγω της αντανάκλασης των ηλιακών ακτίνων  μέσα από κρυστάλλους πάγου.

 

Τα χρώματα του «φωτοστέφανου» μπορεί να διαφέρουν, ενώ η εμφάνιση αυτού του φυσικού φαινομένου συνήθως προμηνύει την έλευση ενός ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα.

Οι Ρώσοι που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το εντυπωσιακό θέαμα έσπευσαν να το φωτογραφίσουν και να μοιραστούν τις εικόνες στο διαδίκτυο, οι οποίες έγιναν γρήγορα viral.

 

Οι πόλεις στις οποίες ήταν περισσότερο εμφανές το φαινόμενο του φωτοστέφανου ήταν οι Murmansk, Tyumen, and Chelyabinsk, όπου η θερμοκρασία ήταν εξαιρετικά χαμηλή.

protothema.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα