Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Προβάδισμα πέντε μονάδων δίνει στην Κλίντον νέα δημοσκόπηση

Ουάσινγκτον

Προβάδισμα πέντε μονάδων έναντι του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, με 48% έναντι 43%, εμφανίζεται να έχει η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον στην τελευταία δημοσκόπηση της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Post και του ABC, που είχε δημοσιευθεί την Παρασκευή, η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ με 47% έναντι 44%.

Παράλληλα, η Κλίντον εμφανίζεται να έχει το πλεονέκτημα της θετικής υποστήριξης. Το 55% όσων την ψηφίζουν απάντησε ότι υποστηρίζει την υποψήφια των Δημοκρατικών, ενώ μόνο το 43% είπε το ίδιο για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Τραμπ εξηγούν ότι «κυρίως αντιτίθενται στην Κλίντον».

Η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ κάνουν τις τελευταίες τους προεκλογικές συγκεντρώσεις προσπαθώντας να πείσουν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους και πραγματοποιώντας περιοδείες στις πολιτείες που ενδέχεται να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα, με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν ψήφους την τελευταία στιγμή.

Στη Φιλαδέλφεια η τραγουδίστρια της ποπ Κέιτι Πέρι τραγούδησε σε συγκέντρωση της Κλίντον, όπως είχε κάνει και η Τζένιφερ Λόπεζ την Παρασκευή το βράδυ στο Μαϊάμι, αλλά και ο Τζέι Ζι και η Μπιγιονσέ στο Κλίβελαντ.

«Όταν τα παιδιά και τα εγγόνια σας σας ρωτήσουν τι κάνατε το 2016, όταν διακυβεύονταν τα πάντα, θέλω να μπορείτε να τους απαντήσετε ότι ψηφίσατε για μια καλύτερη, πιο δυνατή Αμερική» είπε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Και οι δύο υποψήφιοι βρέθηκαν στη Φλόριντα, η οποία θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές πολιτείες. Το 2000 το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών κρίθηκε στη συγκεκριμένη πολιτεία, αφού μια διαμάχη για τις ψήφους και την ανακαταμέτρηση έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε υπέρ του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Τζορτζ Ο. Μπους.

Σύμφωνα με το Real Clear Politics, η Κλίντον έχει προβάδισμα στη Φλόριντα κατά μέσο όρο μία μονάδα, κάτι που σημαίνει ότι η μάχη θα είναι στήθος με στήθος.

 

Επεισόδιο σε ομιλία του Τραμπ

Το βράδυ του Σαββάτου, στη διάρκεια ομιλίας στο Ρίνο της Νεβάδα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων απομακρύνθηκε εσπευσμένα από το βήμα από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών όταν ένας άνδρας από το κοινό φώναξε «όπλο».

Αστυνομικοί έσπευσαν γύρω από τον λευκό άνδρα που φώναξε και βρισκόταν στις μπροστινές σειρές, κρατώντας τον με το πρόσωπο στο πάτωμα, την ώρα που του έκαναν σωματική έρευνα. Λίγα λεπτά αργότερα η αστυνομία απομάκρυνε τον άνδρα με χειροπέδες.

Ο Τραμπ, που έμοιαζε να μην έχει ταραχθεί, επέστρεψε στη σκηνή και συνέχισε την ομιλία του. «Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο για εμάς. Αλλά δεν θα μας σταματήσουν ποτέ» είπε.

«Οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και οι αστυνομικοί του Ρίνο αμέσως συνέλαβαν τον άνδρα. Έπειτα από ενδελεχή έρευνα του ατόμου και της γύρω περιοχής δεν βρέθηκε όπλο» ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ευχαρίστησε τις μυστικές υπηρεσίες και τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας του Ρίνο και της Νεβάδα «για την άμεση και επαγγελματική τους αντίδραση».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα