Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ξενοδοχείο μετά τους σεισμούς στην Ιταλία

"Πολλοί" άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε ένα μικρό ξενοδοχείο το οποίο καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στα βουνά της κεντρικής Ιταλίας έπειτα από μία σειρά σεισμικών δονήσεων την Τετάρτη, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

 

Το τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24 μετέδωσε ότι ένας αριθμός νεκρών βρέθηκε μέσα στο ξενοδοχείο Rigopiano της πόλης Φαριντόλα στο βουνό Γκραν Σάσο της περιφέρειας Αμπρούτσο στην κεντρική Ιταλία.

 

Στην ιστοσελίδα του, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa επικαλείται τον Αντόνιο Κροτσέτα, τον επικεφαλής μιας ομάδας διάσωσης που έφτασε στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τον οποίο "υπάρχουν πολλοί νεκροί" χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

 

Το Reuters μετέδωσε αρχικά ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να φθάνει τους 30, ενώ σύμφωνα με το AFP περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

 

Εν τω μεταξύ, ένας άντρας σκοτώθηκε σε μια σειρά ισχυρών σεισμικών δονήσεων, που σημειώθηκαν στην κεντρική Ιταλία, μια περιοχή που είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από ισχυρούς σεισμούς πέρσι, ενώ έντονες χιονοπτώσεις έχουν εγείρει φόβους για τη ζωή άλλων ατόμων στην περιοχή.

 

Τέσσερις σεισμοί 5,2 βαθμών και ισχυρότεροι σημειώθηκαν κοντά στην κωμόπολη Αμάτριτσε, περίπου 100 χλμ βορειοανατολικά της Ρώμης, σε διάστημα τεσσάρων ωρών. Μεγάλο μέρος της περιοχής είχε εγκαταλειφθεί μετά τους περσινούς σεισμούς.

 

Οι κεντρικές περιοχές Λάτσιο, Μάρκε και Αμπρούτσο αντιμετώπισαν έντονες χιονοπτώσεις, και ένας άντρας περίπου 82 ετών σκοτώθηκε όταν το χιόνι και ένας από τους σεισμούς έφεραν την κατάρρευση της στέγης ενός γεωργικού κτίσματος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

nooz.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα