Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Οι Ρώσοι χωρίς διαβατήριο στην Τουρκία - Νέα δεδομένα για τον ελληνικό Τουρισμό

Η Τουρκία και η Ρωσία ξεκίνησαν συζητήσεις, προκειμένου να επιτραπεί στους Ρώσους πολίτες να ταξιδέουν στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου εχθές, σημειώνοντας ότι στις 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μια συνεδρίαση με κοινή ομάδα και με στρατηγικό σχεδιασμό. «Έχουμε ξεκινήσει συναντήσεις για να ανοίξουμε το δρόμο στους Ρώσους πολίτες να έρχονται στη χώρα μας μόνο με την ταυτότητά τους χωρίς διαβατήριο», δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Agency.

 

Τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα για την άρση των απαιτήσεων θεώρησης για τους τούρκους κατόχους διαβατηρίων και τους οδηγούς φορτηγών που ταξιδεύουν στη Ρωσία. Οι νέοι κανόνες ισχύουν και για τους Τούρκους πολίτες με ειδικά διαβατήρια για μικρής διάρκειας στα επαγγελματικά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών αποστολών, καθώς και των επαγγελματιών οδηγών που μεταφέρουν φορτία.

 

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, θα μεταβεί στην Αττάλεια στις 28 Μαρτίου προκειμένου να παραστεί στην προπαρασκευαστική συνάντηση για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο και θα παρευρεθούν από κυβερνητικούς ηγέτες. Η τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη Μόσχα στις 8 Απριλίου, δήλωσε ο υπουργός.

 

Μετά τις συνομιλίες στην Αττάλεια, τα τουρκικά και τα ρωσικά υπουργεία Εξωτερικών θα υπογράψουν το σχέδιο διαβουλεύσεων 2019-2020. «Μια λεπτομερής ανταλλαγή απόψεων για όλα τα ζητήματα της διμερούς ατζέντας προγραμματίζεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών και την επικείμενη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου»,  δήλωσε η εκπρόσωπος της Ρωσικής Υπουργού Εξωτερικών Maria Zakharova  προσθέτοντας ότι θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως η κρίση στη Συρία και την Ουκρανία θα συζητηθούν επίσης.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο ο ρωσικός τουρισμός στην Τουρκία σημειώνει «εκρηκτική» άνοδο και ότι η άρση της θεώρησης θα φέρει νέα δεδομένα.

 

πηγή: money-tourism.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα