Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Συνελήφθη ο ένοπλος δράστης της επίθεσης στο Reina στην Κωνσταντινούπολη

Προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι του πολυτελούς διαμερίσματος

- Μαζί του συνελήφθησαν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας από το Κιργιστάν

- Στην επιχείρηση σύλληψης συμμετείχαν πάνω από 1.000 αστυνομικοί

 

Στο σπίτι ενός φίλου του σε απόσταση 40χλμ. από το κλαμπ Ρέινα το οποίο αιματοκύλισε σκοτώνοντας 39 ανθρώπους συνελήφθη ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ το βράδυ της Δευτέρας.

Μαζί του συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι οι γυναίκες ήταν από τη Σομαλία, τη Σενεγάλη και την Αίγυπτο ενώ ο άνδρας ήταν από το Κιργιστάν.

Κατά πληροφορίες του πρακτορείου Αναντολού η εκτίμηση της αστυνομίας ήταν ότι τις τρεις γυναίκες τις χρησιμοποιούσε ο Ουζμπέκος τρομοκράτης προκειμένου να τον προμηθεύουν τα απαραίτητα αλλά και να μην τραβάνε την προσοχή όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το διαμέρισμα που κρυβόταν ο Μασαρίποφ όλο αυτό το διάστημα, είναι πολυτελές και είχε νοικιαστεί από τους συνεργούς του που τον έκρυβαν εδώ και σύντομο χρονικό διάστημα, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ. 

Μάλιστα ο δράστης επιχείρησε να κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι, όταν εισέβαλαν στο χώρο οι αστυνομικοί. 

Οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του αναγνωρίστηκαν ως Ντίνα Α. από την Σομαλία, Αΐσα Μ. από την Αίγυπτο και Τένε Τ. από την Σενεγάλη. 

Μετά τις συλλήψεις, η αστυνομία παρέμεινε στο διαμέρισμα για έξι ώρες, ώστε να το ερευνήσει σπιθαμή προς σπιθαμή.

Συνολικά στην επιχείρηση για τη σύλληψή του Μασαρίποφ στην περιοχή Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης  συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα