Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Ιστορική συμφωνία Τραμπ και Κιμ για ειρήνη

Με μια ιστορική συμφωνία μεταξύ Β. Κορέας και ΗΠΑ ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τέσσερις ώρες, λίγο πριν τις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδος) η πρώτη ιστορική συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη.

"Ήταν πραγματικά μια φανταστική συνάντηση" που "πήγε καλύτερα από ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς" και επέτρεψε να σημειωθεί "πολλή πρόοδος", δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν προτού υπογράψουν το κοινό ανακοινωθέν.

"Θα έχουμε μια υπέροχη σχέση", πρόσθεσε χαμογελώντας.

Ο Κιμ χαιρέτισε από την πλευρά του την "ιστορική συνάντηση" με τον Τραμπ, με την οποία οι δύο ηγέτες "γύρισαν σελίδα στο παρελθόν" και χαρακτήρισε αυτή την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο ένα "καλό προοίμιο για την ειρήνη".

"Ο δρόμος για να φτάσουμε εκεί" δεν ήταν εύκολος, υπενθύμισε εξάλλου ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.

Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες μπήκαν μαζί στο χώρο υπογραφής της συμφωνίας και κάθισαν με τον Τραμπ να λέει: «Υπογράφουμε ένα πολύ σημαντικό έγγραφο, ένα πολύ περιεκτικό έγγραφο.»

Από την πλευρά του ο Βορειοκορεάτης ηγέτης σημείωσε: «Σήμερα είχαμε μια ιστορική συνάντηση κι αποφασίσαμε να αφήσουμε πισω το παρελθόν. Ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας μιας σημαντικής αλλαγής. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Τραμπ που κατέστησε εφικτή αυτή τη συνάντηση.»

Σύμφωνα με την κοινή συμφωνία οι δύο αρχηγοί κατέληξαν, μεταξύ άλλων, στα εξής:

1. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΛΔ της Κορέας δεσμεύονται στην εγκαθίδρυση νέων σχέσεων ΗΠΑ-ΛΔ της Κορέας σύμφωνα με την επιθυμία των λαών των δύο χωρών για ειρήνη και ευημερία.

2. Οι ΗΠΑ και η ΛΔ της Κορέας θα ενώσουν τις προσπάθειές τους για την οικοδόμηση διαρκούς και σταθερού καθεστώτος ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο.

3. Επαναδιατυπώνοντας την Δήλωση της Πανμουντζόν, της 27ης Απριλίου 2018, η ΛΔ της Κορέας δεσμεύεται να εργασθεί για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

4. Οι ΗΠΑ και η ΛΔ της Κορέας δεσμεύονται για την αποκατάσταση των λειψάνων των αιχμαλώτων πολέμου και των αγνοουμένων, συμπεριλαμβανομένου του επαναπατρισμού εκείνων που έχουν ταυτοποιηθεί.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα