Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Μακελειό σε σχολείο του Τέξας -Έλληνας της ομογένειας ο δράστης

Μπήκε μέσα στην αίθουσα την ώρα του μαθήματος κι άρχισε να πυροβολεί φωνάζωντας "έκπληξη". Εντός του σχολείου αλλά και περιμετρικά έχουν εντοπιστεί εκρηκτικά.

 

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη της επίθεσης σε σχολείο του Τέξας, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 8 άτομα (κατά άλλες πηγές 9), στην πλειοψηφία τους μαθητές. Πρόκειται για Έλληνα της ομογένειας, τον Δημήτριο Παγουρτζή, ηλικίας 17 ετών, επίσης μαθητή στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ο δράστης εισέβαλλε με μια κοντόκανη καραμπίνα σε σχολική αίθουσα που γινόταν το μάθημα των καλλιτεχνικών κι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, φωνάζωντας "έκπληξη". Εκτός των θυμάτων, τραυματίστηκαν 12 άτομα, έξι εκ των οποίων σοβαρότερα και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στις 30 Απριλίου ο δράστης είχε ανεβάσει στην σελίδα του στο Facebook, μια φωτογραφία με ένα μπλουζάκι που έγραφε "Born to Kill" και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι την ώρα της επίθεσης φορούσε αυτή τη μπλούζα και στρατιωτικές αρβύλες.

 

Μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώριζαν, κάνουν λόγο για ένα ήσυχο παιδί κλεισμένο στον εαυτό του. Σύμφωνα με το Karditsalive.net, ο Δημήτριος Παγουρτζής είχε καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και κάποια καλοκαίρια ερχόταν για διακοπές με την οικογένεια του, στο χωριού του στην περιοχή του Μουζακίου.

 

 

Ανάμεσα στα άτομα που πυροβολήθηκαν είναι κι ένας αστυνομικός, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αν είναι ανάμεσα στα θύματα ή τους τραυματίες. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο χώρο του σχολείου έχουν εντοπιστεί και εκρηκτικά, τόσο εντός της περιμέτρου του, όσο και περιμετρικά.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα