Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Αεροπορική τραγωδία στην Αλγερία με 257 νεκρούς

Στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Αλγερία το πρωί της Τετάρτης με τοπικά ΜΜΕ και την κρατική τηλεόραση να αναφέρουν ότι 257 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Το αεροσκάφος τύπου Ιλιούσιν-76 συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Beauvarik, είκοσι λεπτά έξω από το Αλγέρι και εξ αρχής εκφράστηκαν φόβοι ότι τα θύματα θα ξεπερνούσαν τα 200. 

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες και οι οικογένειές τους, τυλίχθηκε στις φλόγες άμα τη συντριβή του. Στο σημείο έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. 

Πλάνα από το σημείο δείχνουν μαύρο καπνό να υψώνεται κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο και ένα πλήθος αξιωματούχων ασφαλείας να βρίσκεται κοντά στον τόπο της συντριβής. Πίσω από τα δέντρα διακρίνεται η ουρά του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται δηλώσεις του αξιωματούχου των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών συνταγματάρχη Φαρίντ Νετσάντ στο δημόσιο ραδιόφωνο, βρέθηκε ένας επιζών ενώ συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης.

Το αεροπλάνο ήταν ένα τετρακινητήριο Ιλιούσιν-76, σοβιετικής κατασκευής και μετέπειτα ρωσικής, που μπορεί να μεταφέρει από 126 ως 225 επιβάτες.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα