Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

38 νεκροί και 155 τραυματίες από τις εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη - Βίντεο-ντοκουμέντο από τον βομβιστή αυτοκτονίας

Ο  πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων από την διπλή βομβιστική επίθεση που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος ανέρχεται σε 38 νεκρούς και 155 τραυματίες.   Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι αστυνομικοί ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων ίσως αυξηθεί λόγω των αρκετών τραυματιών.  

Για την ώρα, σχεδόν όλες οι πληροφορίες προέρχονται μόνο από επίσημες ανακοινώσεις καθώς λίγα λεπτά μετά την επίθεση τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση μετάδοσης σχετικών εικόνων, ειδήσεων και πληροφοριών, μια τακτική που ακολουθείται από την Τουρκία σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις. Σήμερα κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στην Τουρκία, με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να έχει ζητήσει οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες προς τιμή των θυμάτων και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο Καζακστάν, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του. 

Μπροστά στην κάμερα ο άντρας εκρήγνυται, συμπαρασύροντας στον θάνατο τους αστυνομικούς που τον είχαν περικυκλώσει 

Μια κάμερα ασφαλείας καταγράφει την στιγμή ακριβώς που ο βομβιστής αυτοκτονίας εξερράγη στην Κωνσταντινούπολη χθες το βράδυ, λίγα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά πώς οι αστυνομικοί πλησίασαν τον άντρα, πιθανώς γιατί τους φάνηκε ύποπτος και τον περικύκλωσαν. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, η εικόνα «ασπρίζει» από την σφοδρότητα της έκρηξης, καθώς ο καμικάζι ανατινάχτηκε! 

Η κάμερα ασφαλείας φαίνεται πως ήταν τοποθετημένη στην οροφή κάποιου οχήματος που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σημείο. Παράλληλα, στο δρόμο φαίνονται να κινούνται κανονικά άλλα οχήματα, που δεν ξέρουμε τι απέγιναν, καθώς αμέσως μετά την έκρηξη, η κάμερα παγώνει και φαίνεται να σταματά να λειτουργεί.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα