Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Γιγάντιοι σωλήνες εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αγγλίας

Οι λουόμενοι στις ανατολικές βρετανικές παραλίες βρέθηκαν μπροστά σε ένα εκπληκτικό θέαμα , όταν πήγαν στην παραλία να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα:  τέσσερις τεράστιοι πλαστικοί σωλήνες είχαν ξεβραστεί στην ξηρά κατά μήκος της ακτής της Ανατολικής Αγγλίας.

Οι ολοκαίνουργιοι σωλήνες μεταφέρονταν στην Αλγερία, όπου «προορίζονταν για μεγάλο έργο», σύμφωνα με δήλωση του Οργανισμού Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής του Ηνωμένου Βασιλείου (MCA).

Πριν όμως φτάσουν στον προορισμό τους, χάθηκαν και μεταφέρθηκαν με την παλίρροια, στην ξηρά στο Horsey, Sea Palling και Eccles-on-Sea, στη βόρεια ακτή του Norfolk.

Ο μεγαλύτερος από τους σωλήνες έχει μήκος 480 μέτρα. Τα άλλα μικρότερα τμήματα έχουν μήκος έως 200 μέτρα το καθένα.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι άλλες οκτώ σωλήνες ήταν βρίσκονται στα ανοικτά της ακτής της Ανατολικής Αγγλίας και  είναι προστατευμένοι με πλοία.

Η διαδικασία μεταφοράς των τεσσάρων τμημάτων του σωλήνα είναι σε εξέλιξη και θα επιστραφούν στους κατασκευαστές τους στη Νορβηγία.

Το MCA δήλωσε ότι η διαδικασία απομάκρυνσης μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, αλλά πρόσθεσε ότι "εκτός από τη φυσική τους παρουσία", οι σωλήνες είναι απίθανο να αποτελέσουν απειλή ρύπανσης για την περιοχή.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα