Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Βρετανία: Η Μέι ανακοίνωσε νέα κυβέρνηση μειοψηφίας

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση μειοψηφίας με τη βοήθεια των ενωτικών της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) για να παράσχει πολιτική βεβαιότητα και να οδηγήσει τη Βρετανία σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να εξασφαλίσει την επιτυχία μιας συμφωνίας για το Brexit.

 

Η ίδια ζήτησε από τη βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ την άδεια για να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση, αφού το Συντηρητικό Κόμμα έχασε στις εκλογές την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του, μερικές ημέρες πριν από την ημερομηνία που επρόκειτο να αρχίσουν οι συνομιλίες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. 

 

Έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, η Μέι δήλωσε πως μπορεί να βασιστεί στο κοινοβούλιο στην υποστήριξη των "φίλων" της του βορειοϊρλανδικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP).

 

"Τα κόμματά μας έχουν μια ισχυρή σχέση στη διάρκεια πολλών ετών και αυτό με πείθει ότι θα μπορέσουμε να εργαστούμε μαζί προς το συμφέρον ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου", είπε.

 

Με τον τρόπο αυτό, η Μέι απορρίπτει τις εκκλήσεις να υποβάλει την παραίτησή της που διατυπώθηκαν μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. 

 

Μερικοί πολιτικοί αναλυτές εκφράζουν αμφιβολίες ότι μια κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών με τη στήριξη του DUP μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και πιστεύουν πως είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν νέες εκλογές.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα