Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Κ Κόσμος

Γαλλία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προκήρυξε ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και προκηρύσσει βουλευτικές εκλογές για τις 30 Ιουνίου μετά τη σαρωτική νίκη της παράταξης της Μαρίν Λεπέν.

Υπενθυμίζεται ότι τα exit poll φέρνουν την παράταξη της Λεπέν στο 32% και του Μακρόν μόλις στο 15,2%.

«Δεν θα μπορέσω, λοιπόν, στο τέλος αυτής της ημέρας να ενεργήσω σαν να μην είχε συμβεί τίποτα Σε αυτήν την κατάσταση προστέθηκε ένας πυρετός που έχει καταλάβει τη δημόσια και κοινοβουλευτική συζήτηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τα Ηλύσια.


«Γι’ αυτό, αφού διενήργησα τις διαβουλεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12 του Συντάγματός μας, αποφάσισα να σας δώσω ξανά την επιλογή του κοινοβουλευτικού μας μέλλοντος ψηφίζοντας», πρόσθεσε.

«Θα υπογράψω σε λίγα λεπτά το διάταγμα για τη σύγκληση των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου για τον πρώτο γύρο και στις 7 Ιουλίου για τον δεύτερο», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Έκανε λόγο για μια «σοβαρή, βαριά απόφαση, αλλά πρώτα από όλα είναι μια πράξη εμπιστοσύνης», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Επιπλέον, ο Μακρόν υπογράμμισε ότι η άνοδος των ακροδεξιών λαϊκιστών συνιστά κίνδυνο για τη Γαλλία όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ σε ό,τι αφορά τη Γαλλία τόνισε πως για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σκόπιμο είναι να λάβει τον λόγο ο γαλλικός λαός.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα