Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο - 7 νεκροί και 48 τραυματίες

Νύχτα τρόμου έζησε το Λονδίνο, καθώς το βράδυ του Σαββάτου εξελίχθηκαν δύο τρομοκρατικές επιθέσεις: Στη Γέφυρα του Λονδίνου, όπου βαν έπεσε πάνω σε πεζούς, ενώ ακολούθησε επίθεση με μαχαίρια 30 εκατοστών στην παραπλήσια Αγορά του Μπόροου, μέσα σε ένα εστιατόριο και ένα μπαρ.

 

Υπάρχουν επτά νεκροί πολίτες και 48 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός που φέρει σοβαρά τραύματα και τέσσερις Γάλλοι.

 

Ένας τραυματίας από τη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται σε τεχνητό κώμα. Ο Όλιβερ Ντόουλινγκ τραυματίστηκε με μαχαίρι στο πρόσωπο, τον λαιμό και το στομάχι. Κανένα από τα ζωτικά του όργανα δεν έχει πληγεί.

 

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι τρεις δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, μέσα σε 8 λεπτά από τη στιγμή που έγινε η πρώτη κλήση προς την Αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι δράστες ήταν τρεις, ωστόσο -όπως τόνισε- οι έρευνες συνεχίζονται.

 

Η Αστυνομία, από την πρώτη στιγμή, προχώρησε σε αδιάκοπες εκκλήσεις προς το πλήθος να απομακρυνθεί από τις συγκεκριμένες περιοχές. ενώ επικράτησαν σκηνές πανικού, με τρομοκρατημένους πολίτες να εγκαταλείπουν την περιοχή με τα χέρια ψηλά.

 

Ακολούθησαν ελεγχόμενες εκρήξεις από την Αστυνομία, στο σημείο όπου έπεσαν νεκροί οι δράστες, καθώς είχαν περασμένες στη μέση τους ζώνες με κάνιστρα. 

 

Τελικά αποδείχθηκε ότι τα κάνιστρα ήταν ψεύτικα και δεν περιείχαν εκρηκτικά.

 

Προς το παρόν ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. 

 

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε -το Σάββατο- τους υποστηρικτές του μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Telegram να εξαπολύσουν επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και όπλα εναντίον των "Σταυροφόρων", στη διάρκεια του Ραμαζανιού. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα