Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ - 22 νεκροί και 79 τραυματίες σε συναυλία

Με αίμα βάφτηκε η συναυλία της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ, καθώς σημειώθηκε έκρηξη στη μουσική αρένα της πόλης. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 19 νεκροί και 50 τραυματίες.

 

Η συναυλιακή αρένα είναι χωρητικότητας 21.000 θέσεων και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γεμάτη στη διάρκεια της συναυλίας. Το ακροατήριο στη συναυλία περιελάμβανε και πολλά παιδιά.

 

Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ του σταδίου, προκαλώντας τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο στάδιο, ενώ επικράτησαν συνθήκες πανικού και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους. Ο χώρος θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο στο εσωτερικό του σταδίου, με το προσωπικό των συνεργείων πρώτων βοηθειών να αναφέρει τραύματα από θραύσματα.

Η βρετανική Αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια. Πληροφορίες -που μεταδίδουν κυρίως αμερικανικά ΜΜΕ- κάνουν λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας.

 

Στην περιοχή έσπευσαν ειδικές ομάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών, ενώ και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε ύψιστο συναγερμό.Πληροφορίες από βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι "τα πρωτόκολλα που ενεργοποιήθηκαν είναι αυτά για τα περιστατικά τρομοκρατικών επιθέσεων". Ο κοντινός σταθμός τρένου, Βικτώρια, έχει αποκλειστεί.

 

Οδηγοί ταξί έσπευσαν στην περιοχή για να παράσχουν δωρεάν υπηρεσίες, ενώ και παραπλήσια ξενοδοχεία ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να φιλοξενήσουν χωρίς κόστος όσους έχουν αποκλειστεί στην περιοχή.

 

Εάν το επεισόδιο αποδειχθεί τρομοκρατική επίθεση, θα αποτελέσει την πιο αιματηρή επίθεση από μαχητές στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005, όταν τέσσερις Βρετανοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 52 άτομα σε βομβιστικές αυτοκτονίες σε μεταφορικά μέσα του Λονδίνου.  

πηγή: nooz.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα