Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επιστολή Τζιτζικώστα για τις ελλείψεις των μονάδων Υγείας της Χαλκιδικής

Εξαιρετικά επείγουσα επιστολή στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό έστειλε η Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας για την ανάγκη στελέχωσης των μονάδων υγείας της Χαλκιδικής.

 

Μετά τα δυο τραγικά περιστατικά θανάτου δυο ανθρώπων σε Ουρανούπολη και Νέα Σκιώνη, μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων και μεγάλης καθυστέρησης στη διακομιδή τους στο νοσοκομείο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, υπογράφουν την επιστολή εκφράζοντας «τη βαθιά ανησυχία τους τόσο για την υγεία των μόνιμων κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, όσο και των τουριστών, που άρχισαν ήδη να καταφθάνουν στην περιοχή, καθώς εισέρχεται πλέον στην τουριστική περίοδο».

 

Σε δηλώσεις του άλλωστε, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «οι συνθήκες στην υγεία επιδεινώνονται διαρκώς με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης. Η κατάσταση είναι απογοητευτική όχι μόνο στη Χαλκιδική, αλλά σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πλέον θρηνούμε αδίκως θύματα, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα. Από την άλλη έχουμε μια Κυβέρνηση, η οποία δεν μας επιτρέπει καν να βοηθήσουμε αυτή την κατάσταση. Στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε 35 εκατομμύρια ευρώ δεσμευμένα για τον τομέα της υγείας και περιμένουμε εδώ και τρία χρόνια από το Υπουργείο Υγείας να μας ξεκαθαρίσει τις προτεραιότητές του, για να εκδώσουμε τις προσκλήσεις και να υλοποιήσουμε τα απαιτούμενα έργα και δράσεις. Ως Περιφέρεια είμαστε έτοιμοι να απορροφήσουμε τα κονδύλια και να υλοποιήσουμε με αυτά σημαντικά έργα για την ενίσχυση της υγείας και της πρόνοιας, αλλά η Κυβέρνηση μάς δένει τα χέρια».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα