Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Σιθωνίας για την αντιπυρική περίοδο

Το ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του συντονισμού κατά τη αντιπυρική περίοδο, καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την πρόληψη των πυρκαγιών στη χερσόνησο της Σιθωνίας συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιθωνίας. 

 

«Κάθε χρόνο η Σιθωνία είναι από τις περιοχές με μεγάλη επικινδυνότητα και γι΄αυτό από νωρίς προετοιμαζόμαστε για την αντιπυρική περίοδο. Σήμερα επισημάναμε σε όλους ότι θα πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία, προκειμένου να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ο Δήμος Σιθωνίας θα είναι και φέτος σε ετοιμότητα για ό,τι προκύψει» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής Εμμανουήλ Τσολάκης, ο Διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πολυγύρου και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού, οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων της περιοχής και άλλοι εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων.

 

Ο Δ/κτης της ΠΥ Χαλκιδικής, Μανώλης Τσολάκης μιλώντας στο halkidikinews.gr υπογράμμισε ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα κυρίως με τα οχήματα της Πυροσβεστικής που παραμένουν χωρίς να έχουν γίνει μέχρι τώρα συντηρήσεις. Την ίδια ώρα έγιναν 10 μεταθέσεις πυροσβεστών από τη Χαλκιδική για να στελεχώσουν τα αεροδρόμια. 

Ο Δήμος Σιθωνίας, καλεί τους δημότες και επισκέπτες της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τους θερινούς μήνες και επισημαίνει ότι απαγορεύεται η καύση κλαδιών και χόρτων κατά την αντιπυρική περίοδο, διότι η περισσότερες αιτίες πυρκαγιών οφείλονται σε αμέλεια. Παράλληλα τονίζει ότι η ελεύθερη κατασκήνωση είναι παράνομη και ζητά από όλους να περιφρουρούν και να διαφυλάσσουν το φυσικό περιβάλλον της Σιθωνίας ως κόρην οφθαλμού. 

 

Halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα