Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δράση για τον καθαρισμό του Ολύνθιου ποταμού

Δράση για των καθαρισμό στις όχθες του Ολύνθιου ποταμού διοργανώνουν την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, ο Δήμος Πολυγύρου, η Τοπική Κοινότητα Ολύνθου, οι φορείς και οι κάτοικοι της Ολύνθου με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

 

Μικροί και μεγάλοι θα συγκεντρωθούν στις 11:00 το πρωί στο κοινοτικό κατάστημα και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν με οχήματα και αγροτικά μηχανήματα στον Ολύνθιο. Εκεί φορώντας γάντια θα απομακρύνουν από τις όχθες του ποταμού κάθε είδους σκουπίδια (οικιακά, αγροτικά κλπ) και με τη βοήθεια προσωπικού καθαριότητας και μηχανημάτων του Δήμου και ιδιωτών τα απορρίμματα που θα συγκεντρωθούν θα καταλήξουν στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου ενώ όσα μπορούν να ανακυκλωθούν θα πάρουν το δρόμο της ανακύκλωσης.

Στην περιβαλλοντική αυτή δράση συμμετέχουν:

    Δήμος Πολυγύρου - Τοπική Κοινότητα Ολύνθου

    Πολιτιστικός Σύλλογος Ολύνθου

    Αθλητικός Σύλλογος Ολύνθου

    Σύλλογος Γυναικών Ολύνθου

    Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου

    Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Ολύνθου

    Αγροτικός Συνεταιρισμός Ολύνθου

    ΚΑΠΗ Ολύνθου

    και όλοι οι κάτοικοι της Ολύνθου

 Η παραπάνω πρωτοβουλία όπως και άλλες αντίστοιχες δράσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου από συλλόγους και φορείς με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου αναπτύσσουν το ενδιαφέρον των πολιτών για το περιβάλλον και τη διάθεσή τους για ενεργό συμμετοχή στη βελτίωση και προστασία του. Ταυτόχρονα συμβάλουν στην ενίσχυση της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για έναν καθαρό Δήμο.

 

Πέρα από τα απλά απορρίμματα στόχος αποτελεί και ο περιορισμός της ρίψης των ογκωδών αντικειμένων, πρόβλημα που εντοπίζεται σε μεγάλο βαθμό στις όχθες ποταμών και ρεμάτων. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πολυγύρου δεν έχει αρμοδιότητα για την περισυλλογή ογκωδών απορριμμάτων (που προέρχονται από κλάδεμα δέντρων, κήπους κ.λ.π., έπιπλα, στρώματα κ.ά.) και κατά συνέπεια απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη ογκωδών και πάσης φύσεως άλλων αντικειμένων σε οποιοδήποτε κοινόχρηστο χώρο.

 

Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος Πολυγύρου θα εφαρμόσει τις κείμενες διατάξεις καθώς επίσης και την υπ. αριθμ. 181/10-6-2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου σύμφωνα με την οποία προβλέπονται οι ανάλογες κυρώσεις. Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι οι ίδιοι να φροντίζουν για την απομάκρυνση των ογκωδών απορριμμάτων τους.

 

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι οι ιδιώτες που ασχολούνται με το αντικείμενο, θα πρέπει να έχουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και να έχουν συνάψει συμβάσεις με τα συστήματα διαχείρισης ογκωδών απορριμμάτων Α.Ε.Κ.Κ. σύμφωνα με την ΚΥΑ 36259/1757/Ε103/2010 ΦΕΚ 1312Β΄/24-8-2010.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα