Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το μέλλον του Σπηλαίου των Πετραλώνων συζητήθηκε στην ΠΕΧ

Το παρόν αλλά και το μέλλον του Σπηλαίου των Πετραλώνων ήταν το θέμα της συνάντησης του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργου με τον προϊστάμενο της Εφορίας Παλαιοανθρωπολογίας & Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Ανδρέα Ντάρλα, στο Διοικητήριο Πολύγυρου.

 

Ο κ. Ντάρλας ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για  την παρούσα κατάσταση αλλά και παρουσίασε προτάσεις για το μέλλον τόσο  του σπηλαίου όσο και της ευρύτερης περιοχής που έχει ιδιαίτερο  αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Ο κος Ντάρλας ανέφερε  χαρακτηριστικά: «Το σπηλαίο πέρασε από το ιδιωτικό καθεστώς, στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπ. Πολιτισμού τον Απρίλιο του 2011 σε μια κατάσταση που δεν αρμόζει σε ένα αρχαιολογικό μνημείο παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Είναι ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα  αρχαιολογικός χώρος στη Βόρεια Ελλάδα  και πρέπει το Υπουργείο Πολιτισμού  σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  να προχωρήσουν από κοινού, σε εξεύρεση κονδυλίων για την αποκατάστασή του  και για την συνέχιση των ανασκαφών στη γύρω περιοχή».

 

Ο . Γιώργος από τη πλευρά του άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα είπε ο κ. Ντάρλας  και τόνισε ότι ένα παγκόσμιας σημασίας μνημείο, όπως το σπήλαιο των Πετραλώνων,  αξίζει να είναι στολίδι και σημείο αναφοράς όχι μόνο για τη Χαλκιδική και την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον κόσμο και  πρέπει να λειτουργήσει σωστά. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εγώ προσωπικά  θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο με σκοπό την εξεύρεση κονδυλίων και λύσεων  για την αναβάθμιση τόσο του σπηλαίου όσο και της ευρύτερης περιοχής» κατέληξε.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα